Testy kloktaním sú presnejšie, hovorí premiér. Vyberú si rodičia

TA3 SITA
7.12.2020 15:51

Predseda vlády Igor Matovič vyhlásil, že tento týždeň budú niektoré školy testovať deti kloktaním. Toto testovanie je podľa Matoviča pre deti najlepšou možnosťou. Je presnejšie ako antigénové testy a zároveň príjemnejšie pre deti.

Tento týždeň by sa na niektorých školách mali deti testovať na COVID-19 kloktaním. Po rokovaní vlády to uviedol premiér Igor Matovič. Rodičia by si podľa jeho slov mohli vybrať, či svoje dieťa dajú týmto spôsobom otestovať. Dodal, že uvedené testovanie je presnejšie ako antigénové testy. Testovanie kloktaním bude vhodné skôr pre regióny, v ktorých je nižšia zamorenosť, malo by byť organizované pod záštitou primárky infektológie Ľudmily Košťálovej.

Matovič uviedol, že uplynulý víkend, teda 5. a 6. decembra, boli s vedomím úradu vlády otestované Základná škola Mútne na Orave, ZŠ Námestie Slovenského učeného tovarišstva v Trnave, ZŠ Besst aj gymnázium Besst v Trnave. Na Súkromnej odbornej škole Trebišov bolo otestovaných najviac žiakov, a to 515, čo predstavuje 93 percent žiakov školy. Otestovaní boli aj žiaci troch škôl v Starej Ľubovni a ZŠ v Spišskom Hrhove. „My dnes už tú celú agendu odovzdávame ministerstvu školstva. Ukázali sme, že sa to dá, že sa netreba obávať,“ povedal premiér.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok