Nemecko už chystá očkovacie miesta. Vakcinácia začne čoskoro

TA3 TASR
7.12.2020 10:49

Šéf úradu nemeckej kancelárky Angely Merkelovej Helge Braun uviedol, že očkovanie proti novému koronavírusu sa v Nemecku začne "v prvých dňoch" budúceho roka.

Nemecko už chystá očkovacie miesta. Vakcinácia začne čoskoro
SITA/AP

Braun, ktorý je vyštudovaným lekárom, pre denník Bild v nedeľu večer uviedol, že je pripravený podieľať sa na očkovaní obyvateľov Nemecka. Vzhľadom na pozíciu šéfa úradu Merkelovej, ktorú zastáva, nebude môcť s vakcináciou pomáhať každý deň, avšak počas víkendov je ochotný pridať sa k zdravotníckemu personálu. Dodal, že on samotný, ako aj kancelárka, sa dajú zaočkovať vtedy, keď "prídu na rad".

vakcincia1_0a14036f-f9f9-f576.jpg

Predstavitelia EÚ by mali o schválení prvej vakcíny proti koronavírusu SARS-CoV-2 rozhodnúť do 29. decembra. Nemecko podľa Braunových slov medzičasom pripravuje očkovacie miesta.

Počty nakazených v Nemecku sa od čiastočného lockdownu, ktorý začal platiť 2. novembra, viac-menej ustálili na vysokých hodnotách, avšak klesať nezačali. V pondelok hlásil Inštitút Roberta Kocha 12.332 nových prípadov nákazy a 147 ďalších úmrtí súvisiacich s Covid-19. Od začiatku pandémie evidujú v Nemecku 18.919 obetí koronavírusu a 1.183.655 infikovaných. Podľa odhadov RKI sa už uzdravilo približne 863.300 osôb.

Najmenej do 10. januára zostanú v krajine zatvorené reštaurácie, bary, športoviská a voľnočasové zariadenia. Niektoré regióny navyše zvažujú zaviesť i prísnejšie obmedzenia. Braun uviedol, že striktnejšie opatrenia sú potrebné prinajmenšom v oblastiach s vysokým počtom nakazených.

Najmenej do 10. januára zostanú v krajine zatvorené reštaurácie, bary, športoviská a voľnočasové zariadenia.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok