Beňa, ktorého zatkli počas akcie Judáš, ako námestník SIS skončil

TA3 SITA
6.12.2020 13:16

Boris Beňa, ktorého zadržali počas akcie Judáš, už nie je námestníkom Slovenskej informačnej služby. Ako uviedol jeho právny zástupca Daniel Lipšic po skončení jeho výsluchu médiám, z funkcie ho odvolal riaditeľ tajnej služby Vladimír Pčolinský. Boris Beňa podľa Lipšica avizoval na výsluchu odchod do civilu.

Beňa, ktorého zatkli počas akcie Judáš, ako námestník SIS skončil
TASR/Martin Baumann

Lipšic uviedol, že jeho klient priznáva ohrozenie utajovanej skutočnosti, no odmieta obvinenie z vydierania. „Vo vzťahu k skutkom, ktoré sa týkajú vyzradenia utajovaných skutočností, vo vzťahu k nasadeným odposluchom, tam uvádzal okolnosti, za ktorých k tomu prišlo. Vo vzťahu k skutku vydierania, tam tú vinu odmieta, a tá je založená len na jednej domnienke jedného svedka. Tam ani nie je žiadne priame svedectvo, skôr domnienka, usudzovanie jedného svedka,“ vysvetlil advokát.

Zároveň podotkol, že nebola naplnená materiálna podmienka na vzatie do väzby. Dodal, že Boris Beňa zdôvodnil vyzradenie odposluchov tak, že to bolo prezradené už zo strany krajského súdu. V prípade vydierania Lipšic prezradil, že Ľudovít Makó vypovedal vo veci inak. Poznamenal, že čítal jeho celú výpoveď.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok