Premiér Grécka porušil pravidlá. Bol na výlete a fotil sa bez rúška

TA3 TASR
5.12.2020 10:00

Grécky premiér Kyriakos Mitsotakis bol v piatok terčom kritiky za nedodržiavanie prísnych epidemiologických opatrení. Jeho vláda zároveň čelí obvineniam z uvádzania nepresných údajov o prípadoch nákazy a úmrtiach na ochorenie COVID-19.

Premiér Grécka porušil pravidlá. Bol na výlete a fotil sa bez rúška
SITA/AP

Tamojší verejný prokurátor tento týždeň vyzval na vyšetrenie gréckeho Úradu verejného zdravotníctva. Dôvodom sú podozrenia, že rôzne pobočky EODY uchovávajú vlastné dátové súbory, čo má za následok, že údaje o počte nakazených v krajine sú nepresné až zavádzajúce, píše The Guardian. Vláda tvrdenia odmieta a považuje ich za "konšpiračné teórie".

Samotný Mitsotakis čelí kritike za porušovanie prísnych obmedzení, ktoré zaviedla jeho vláda. Minulý týždeň boli medializované fotky a videozáznam premiéra a jeho ženy na cyklistickom výlete v pohorí Parnitha, približne 45 kilometrov od ich bydliska v Aténach. Mitsotakis sa na výlete fotil s piatimi mužmi, pričom ani jeden nemal nasadené rúško. V krajine pritom platí obmedzenie vychádzania pod hrozbou pokuty 300 eur a povinnosť nosenia rúšok.

V Grécku v dôsledku ochorenia COVID-19 zomrelo už viac ako 2800 ľudí a vyše 600 je hospitalizovaných na jednotkách intenzívnej starostlivosti. V piatok úrady oznámili 1600 nových prípadov nákazy koronavírusom SARS-CoV-2.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok