Nákaza v USA sa rýchlo šíri, Biden chce rúška aspoň na 100 dní

TA3 TASR
4.12.2020 07:46

Novozvolený prezident USA Joe Biden vo štvrtok povedal, že v deň svojej inaugurácie 20. januára požiada Američanov, aby 100 dní nosili ochranné rúška. Vyjadril sa tak počas rozhovoru pre spravodajskú televíziu CNN.

V boji proti vírusu chce aj očkovať

"Len 100 dní nosenia rúšok - nie je to navždy. Myslím si, že uvidíme významný pokles" prípadov nákazy, povedal Biden. Biden tiež informoval, že požiadal epidemiológa Anthonyho Fauciho, aby aj v jeho kabinete naďalej zastával funkciu hlavného vládneho poradcu pre boj proti koronavírusu.

Biden v interview pre CNN povedal, že počas skoršieho rozhovoru s Faucim vo štvrtok zdôraznil potrebu zvyšovania dôvery širšej verejnosti voči vakcínam proti koronavírusu. Podľa vlastných slov mu tiež povedal, že na boj proti tomuto vírusu nie je potrebné úplne uzatvorenie ekonomiky. Dodal, že by nemal problém podstúpiť zaočkovanie na verejnosti, aby tak preukázal bezpečnosť vakcíny.

Evidujú nový rekord

Odborník na infekčné ochorenia Fauci pôsobil v krízovom štábe aj počas vlády dosluhujúceho prezidenta Donalda Trumpa. Trump však prednedávnom naznačil, že ešte pred uplynutím svojho funkčného obdobia Fauciho z funkcie odvolá.

Spojené štáty zaznamenali vo štvrtok viac ako 210.000 prípadov nákazy koronavírusom. Ide o nový denný rekord v počte prípadov infekcie koronavírusom SARS-CoV-2, približuje agentúra AFP s odvolaním sa na údaje americkej Univerzity Johnsa Hopkinsa. Za rovnaké časové obdobie zaznamenali aj ďalších 2907 úmrtí.

Spojené štáty zaznamenali vo štvrtok viac ako 210.000 prípadov nákazy koronavírusom. Ide o nový denný rekord v počte prípadov infekcie koronavírusom SARS-CoV-2.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok