Ovečkin podpísal zmluvu s Dinamom Moskva, Spezza posilnil Rapperswil

TASR, SITA
19.9.2012 15:38

Ruská hokejová hviezda Alexander Ovečkin z Washington Capitals v stredu popoludní podpísala zmluvu s klubom Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL) Dinamo Moskva a bude počas výluky v zámorskej NHL spoluhráčom slovenského obrancu Dominika Graňáka.

Ovečkin podpísal zmluvu s Dinamom Moskva, Spezza posilnil Rapperswil
SITA

Informuje o tom oficiálny web úradujúceho víťaza prestížneho Gagarinovho pohára. Vynikajúci útočník už absolvoval aj lekársku prehliadku a má za sebou už aj tréning s prvým tímom bielo-modrých. Ovečkin je odchovancom Dinama a vedenie klubu mu napokon dokázalo garantovať splnenie všetkých podmienok. Najväčšou prekážkou pri rokovaniach bola hráčova poistka, ktorá sa mala vyšplhať do výšky 100-tisíc dolárov mesačne.

Ovečkin hral za seniorov Dinama prvýkrát v sezóne 2001/2002, keď mal šestnásť rokov. V drese Dinama vo vtedajšej ruskej súťaži odohral 151 stretnutí, v ktorých strelil 36 gólov a pridal 33 asistencií. V moskovskom tíme zotrval od pondelka 27-ročný útočník až do konca sezóny 2004/05, keď odišiel do Washingtonu a stal sa lídrom Capitals. V uplynulých troch ročníkoch bol kapitánom mužstva. V NHL v 553 zápasoch dosiahol 339 gólov a 340 asistencií.


Spezza posilnil švajčiarsky Rapperswil, zahrá si so Sejnom a Kolníkom

Švajčiarsky hokejový klub Rapperswil získal v stredu hviezdnu posilu v osobe kanadského útočníka Jasona Spezzu. Účastník NLA, v ktorom pôsobí aj dvojica slovenských útočníkov Peter Sejna a Juraj Kolník, sa s hráčom Ottawy Senators dohodol na spolupráci v trvaní výluky zámorskej NHL.

Dvadsaťdeväťročný center je v rámci profiligy celú kariéru verný "senátorom", v minulej sezóne nazbieral v 80 zápasoch 84 bodov (34+50). Počas celosezónnej výluky NHL v ročníku 2004/05 pôsobil v AHL v klube Binghamton Senators, farmárskom tíme Ottawy. "Jasonom Spezzom sme našim fanúšikom splnili hokejový sen. V prípade úplného lock-outu u nás zotrvá celú sezónu," uviedol generálny manažér klubu Roger Sigg.


Slovinec Kopitar prečká výluku NHL vo švédskej More

Slovinský hokejista Anže Kopitar sa dohodol na spolupráci so švédskym klubom Mora IK počas výluky zámorskej NHL. Účastník druhej najvyššej švédskej súťaže informoval o angažovaní útočníka Los Angeles Kings v stredu na svojom oficiálnom webe. Dvadsaťpäťročný Kopitar sa v minulej sezóne výrazným spôsobom pričinil o zisk Stanelyho pohára, keď v play off v drese "kráľov" zaznamenal najvyšší počet gólov (8) i asistencií (12).

"Je absolútne úžasné, že sem chcel prísť. Je to skvelá príležitosť nielen pre náš klub, ale i celú súťaž. V klube ani druhej lige sme zrejme väčšiu hviezdy nikdy nemali," uviedol riaditeľ klubu Peter Hermodsson. Kopitar sa v klube stretne s mladším bratom Gašperom, ktorý prišiel do Mory po skončení minulej sezóny.


Za Atlant Mytišči bude chytať Chudobin z Bostonu

Základnú zostavu podmoskovského tímu KHL Atlant Mytišči v stredu doplnil brankár Bostonu Bruins Anton Chudobin. Informovala o tom klubová internetová stránka s tým, že Chudobin bude v Atlante pôsobiť počas výluky v NHL.

Dvadsaťšesťročný odchovanec magnitogorského hokeja a držiteľ Stanleyho pohára z roku 2011 po svojom utorňajšom prílete z New Yorku, uviedol: "Momentálne som unavený a potrebujem si oddýchnuť. Ukázali mi už areál v Mytišči a veľmi sa mi páčil. Som rád, že Atlant mi predložil ponuku."

Chudobin bol prvým brankárom ruskej reprezentácie na juniorskom svetovom šampionáte 2004 v Bielorusku, kde sa svojimi výkonmi podpísal pod zisk zlatých medailí. V sezóne 2004/05 absolvoval premiéru v ruskom šampionáte v tíme Metallurgu Magnitogorsk. V NHL debutoval 4. februára 2010 v súboji Minnesoty proti Edmontonu.

Vo februári 2011 Chudobina Minnesota vymenila za Jeffa Pennera a Mikku Lehtonena s Bostonom. Do základnej zostavy sa však nedostal a zvyšok sezóny odohral na jeho farme v AHL v Providence. Počas finále play off o Stanleyho pohár bol medzi náhradnými brankármi "medveďov", ale pri Timovi Tomasovi a Tuukovi Raskovi šancu chytať nedostal.


zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok