Šéf Sparty Praha dal Futbalovej asociácii ČR dôkazy o korupcii

SITA
19.9.2012 15:27

Šéf českého futbalového klubu AC Sparta Praha Daniel Křetínský v pondelok priniesol na stretnutie s predsedom Futbalovej asociácie Českej republiky (FA ČR) Miroslavom Peltom dôkazy o ovplyvňovaní zápasov v prospech tímov i stávkarských mafií.

Šéf Sparty Praha dal Futbalovej asociácii ČR dôkazy o korupcii
ČTK

Informuje o tom internetové vydanie českého denníka Sport. Prvý muž českého futbalu Pelta priznal, že je z predložených informácií šokovaný. Křetínský sa k odhaleniu odhodlal len tri dni po tom, ako Sparta prehrala v šlágri českej Gambrinus ligy v Plzni 0:1. Zápas mal podľa názorov z tábora 11-násobného českého majstra výrazne ovplyvniť hlavný rozhodca Radek Matějek.

Dôkazy majú údajne odhaliť nemorálne konanie niektorých rozhodcov a funkcionárov. "Považujem túto situáciu za veľmi vážnu," uviedol D. Křetínský. Šéf Sparty o podvodoch v českom futbale pred stretnutím s Peltom informoval len podpredsedu FA ČR a funkcionára Sparty Dušana Svobodu.

"Majiteľ bol už dlhšie nespokojný s pomermi v českom futbale. Nerozčuľuje ho teda len otázka jedného zápasu alebo klubu," uviedol pre isport.cz Svoboda. Predseda FA ČR Pelta sa pre dôkazy, ktoré dostal od šéfa Sparty, stretne v stredu s ďalšími funkcionármi vo vedení českého futbalu, vrátane Dušana Svobodu.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok