Novozvolený prezident USA si zlomil nohu, hral sa s Majorom

TA3 TASR
30.11.2020 06:26

Novozvolený americký prezident Joe Biden utrpel pri hre s jedným zo svojich psov menšiu zlomeninu pravej nohy. Zranenie odhalilo vyšetrenie počítačovou tomografiou (CT) a zrejme si vyžiada nosenie ortézy počas niekoľkých týždňov, oznámil jeho lekár.

Novozvolený prezident USA si zlomil nohu, hral sa s Majorom
SITA/AP

Biden utrpel zranenie v sobotu. V nedeľu podľa svojej kancelárie navštívil ortopéda v meste Newark v štáte Delaware s tým, že má zrejme vykrútený členok. Bidenov lekár Kevin O'Connor uviedol, že prvé röntgenové snímky neukázali žiadnu evidentnú fraktúru, no následná podrobnejšia CT snímka odhalila maličké zlomeniny dvoch menších kostí v strednej časti jeho pravej nohy.

CT snímka odhalila maličké zlomeniny dvoch menších kostí v strednej časti jeho pravej nohy.

election-2020-biden-43424-1718b1ad44314311b9aa6aa9b384df5a_0a14036f-81da-cee6.jpg

Biden (78) sa stane pri inaugurácii v januári budúceho roka najstarším prezidentom v dejinách USA. Sám otázky týkajúce sa svojho veku počas kampane často odbil, no zlomeniny sú vo vyššom veku všeobecne dôvodom na znepokojenie, aj keď Bidenova sa na základe vyjadrenia jeho lekára zdá byť pomerne menej závažná. Pri odchode z ambulancie lekára na snímkovanie Biden viditeľne kríval, hoci kráčal bez barly alebo inej pomoci.

Politik Demokratickej strany utrpel zranenie, keď sa hral s Majorom, jedným z dvoch psov, ktoré Bidenovci vlastnia, a pošmykol sa pri tom. Majora si Bidenovci adoptovali v roku 2018 a svojho prvého psa menom Champ si zaobstarali po voľbách v roku 2008. Manželia už oznámili, že psy si vezmú do Bieleho domu, pričom si chcú zadovážiť aj mačku.

Vlani v decembri Biden zverejnil lekársku správu, podľa ktorej berie statíny na udržanie hladiny cholesterolu na zdravej úrovni. Jeho lekár ho však v správe označil za "zdravého, energického" a "zdatného na úspešné vykonávanie úloh prezidentskej funkcie".

Jeho lekár ho v správe označil za "zdravého, energického""zdatného na úspešné vykonávanie úloh prezidentskej funkcie".

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok