Doležal prezradil, kedy by sa mohla v SR začať lyžiarska sezóna

TA3 TASR
26.11.2020 14:53

Minister dopravy a výstavby Andrej Doležal sa vyjadril, že je v kontexte otvárania slovenských lyžiarskych stredísk pesimistickejší. Tvrdí, že prichádzajú signály z Európy, napríklad z Nemecka a Francúzska, že by sa lyžiarska sezóna mohla oficiálne začať až 10. januára 2021.

Doležal prezradil, kedy by sa mohla v SR začať lyžiarska sezóna
TASR/AP

Medzi krajinami je vraj dohoda

Minister deklaruje, že Slovensko nepôjde proti prúdu, keďže medzi krajinami existuje dohoda, že si nebudú navzájom kradnúť turistov a umelo zvyšovať mobilitu obyvateľstva. Uviedol to vo štvrtok v rozhovore na sociálnej sieti. Napriek plánom zatiaľ nepôjde predstava rezortu dopravy o pravidlách otvárania lyžiarskych stredísk na najbližšiu pandemickú komisiu.

"Dnes ráno sme mali videokonferenciu s konzíliom odborníkov, kde sme prezentovali to, čo sme doteraz s hygienikmi, respektíve s Inštitútom zdravotníckych analýz dali dokopy," informoval Doležal s tým, že odborníci však potrebujú čas na oboznámenie sa s materiálom. "Ale ja som stále presvedčený, že budúci týždeň by sme mohli strediskám oznámiť výsledok, čo ďalej so zimnou sezónou," poznamenal minister.

Testovanie v kombinácii s opatreniami

"Z našej strany je to stále len návrh, za akých podmienok by sa strediská mohli otvoriť. Je to celé postavené najmä na testovaní v kombinácii s opatreniami," uviedol minister s tým, že detaily nechce prezrádzať skôr, ako sa s materiálom oboznámia odborníci a následne pandemická komisia a krízový štáb.

Úvahy o začiatku lyžiarskej sezóny až začiatkom budúceho roka sú zatiaľ podľa Doležalových slov iba signálmi, preto nechce špekulovať. "Ale tá situácia naozaj nie je dobrá," dodal s tým, že európske krajiny budú v tomto postupovať koordinovane.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok