Trump sa nevzdáva. Musíme zvrátiť výsledok volieb, odkázal

TA3 TASR
26.11.2020 00:08

Americký prezident Donald Trump svojim priaznivcom odkázal, že musia zvrátiť výsledky prezidentských volieb. Novozvolený prezident Joe Biden medzitým Američanov vyzval, aby boli jednotní a pripravili sa na boj proti koronavírusu.

Trump sa nevzdáva. Musíme zvrátiť výsledok volieb, odkázal
SITA/AP (ilu)

"Musíme zvrátiť (výsledky) volieb," uviedol Trump počas telefonického rozhovoru so svojimi republikánskymi stúpencami v štáte Pensylvánia viac ako tri týždne po Bidenovom víťazstve vo voľbách. "Tieto voľby boli zmanipulované," vyhlásil Trump, pričom zopakoval niekoľko konšpiračných teórií, na ktoré sa odvolával v sérii žalôb proti volebnému procesu v niekoľkých kľúčových štátoch USA. Jeho teórie však tamojšie súdy nepresvedčili.

Novozvolený americký prezident Biden v predvečer štvrtkového Dňa vďakyvzdania - Američanov vyzval na jednotu. "Toto je chvíľa, keď musíme zoceliť našu vôľu, znásobiť naše úsilie a znova sa pustiť do boja," povedal Biden v meste Wilmington v americkom štáte Delaware. "Sme v tom všetci spoločne," dodal.

Biden občanov krajiny žiadal, aby dodržiavali preventívne opatrenia s cieľom pokúsiť sa zastaviť šírenie nákazy. Majú tak urobiť nosením rúšok a dodržiavaním rozstupov. Biden podľa svojich vyjadrení bude takisto počas Dňa vďakyvzdania dodržiavať opatrenia a vyhýbať sa tradičným veľkým rodinným zhromaždeniam. Sviatky namiesto toho strávi v spoločnosti svojej manželky, dcéry a zaťa.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok