Kam za bezpečnou dovolenkou v exotike? Rýchly prehľad zelených destinácií

CK Satur/PR
24.11.2020 16:33

Snívate o oddychu na pláži, za pokojného šumu mora a v príjemných teplotách typických pre letné mesiace? Nesnívajte, splňte si sen o bezpečnej dovolenke v exotike.

Kam za bezpečnou dovolenkou v exotike? Rýchly prehľad zelených destinácií
CK SATUR

Rozmýšlate nad tým, že už by aj bol čas vybrať sa niekam do tepla? Len tak budúci rok, alebo stihnúť ešte Vianoce, či Silvester v exotike? CK SATUR pre Vás pripravila rýchly prehľad bezpečných a aktuálne najobľúbenejších krajín pre exotickú dovolenku.

Maldivy - najlepšie potápanie, unikátne pláže a výnimočný oddych

Dovolenka na Maldivách je najmä o oddychu – nie len počas medových týždňov, ale aj s rodinou či priateľmi. Kniha v ruke, uterák na pláži a drink v ruke pod kokosovou palmou. Toto je typický pohľad dotváraný miestami až gýčovým počasím. Nezabudnite si kvalitný opaľovací krém, avšak nič viac už potrebovať nebudete. A ak milujete vodné športy, budú Maldivy pre vás rajom. V prvom rade je to potápačský raj, keďže Maldivy sú doslova obrastené koralovými útesmi. Šnorchlovaním môžete stráviť dlhé hodiny, avšak tam to zďaleka nekončí – vodné skútre, parasailing, vodné lyže, wakeboarding a mnoho ďalšieho.

TOP 5 pre Maldivy

  • Biele piesočné pláže s dostatkom súkromia a tyrkysové more
  • Možný aj priamy let z Viedne
  • Ideálna destinácia na zásnuby, či svadobnú cestu
  • Vodné športy
  • Výrazne nižšie ceny oproti minulým sezónam

Pláž maldivy
Biela pláž a tyrkysové more, to sú základné esencie dovolenky v exotike. Foto: depositphotos.com

Kedy vycestovať na Maldivy?

Maldivy majú ideálnu klímu po celý rok – priemerná denná teplota sa pohybuje od 27°C do 29°C a miestami máte pocit, že aj more je rovnako teplé. Zasahujú ich monzúnové dažde, ktoré delia ročné obdobia na dve – obdobie sucha a obdobie dažďov. Avšak podľa domácich aj obdobie dažďov znamená, že môže pršať iba hodinu za deň, ale môže pršať aj niekoľko dní v rade. Obdobie sucha, ktoré je ideálne na návštevu Maldív, je od decembra do apríla. Maldivy je však možné navštíviť aj od júla do novembra, kedy môže sem-tam cez deň spŕchnuť.

Podmienky pre vycestovanie na Maldivy

Maldivy sa turistom otvorili už 15. júla. Od 10. septembra platí, že každý cestujúci sa musí pri vstupe do krajiny preukázať negatívnym testom na COVID-19, nie starším ako 96 hodín.

Turistom sú udeľované bezplatné 30-dňové víza pri vstupe do krajiny rovnako ako to bolo pred vypuknutím pandémie, musia však predložiť rezerváciu ubytovania. Pri odchode z Maldív sa môžu turisti otestovať v prípade, že výsledky takého testu sú vyžadované pri návrate do ich cieľovej destinácie.

Maldivy patria v ponímaní Slovenska aktuálne medzi tzv. rizikové krajiny, to znamená, že po návrate sa musíte registrovať na korona.gov.sk/ehranica a nahlásiť sa telefonicky alebo elektronicky príslušnému regionálnemu úradu verejného zdravotníctva a svojmu všeobecnému lekárovi resp. pediatrovi. Následne absolvovať domácu izoláciu a na 5. deň štátom hradený test na koronavírus. Po negatívnom teste karanténa končí a možno sa tak vrátiť do práce, do školy resp. do bežného života.

 

Zanzibar -  trochu iná Afrika

Exotický ostrov pobrežia Tanzánie, prezývaný tiež ostrov korenia vás očarí nielen svojou panenskou prírodou, podmorským svetom s množstvom koralov ale aj prívetivosťou miestnych obyvateľov. Zanzibar, tak ako si mnohí mylne myslia, nie je len jeden ostrov ale súostrovie tvorené dvomi hlavnými ostrovmi Unguja a Pemba a nespočetným množstvom maličkých ostrovov. Slovo Zanzibar môžeme voľne preložiť ako pobrežie čiernych ľudí, kedysi bol ostrov neslávne známy pre trh s otrokmi, dnes je navštevovaný najmä pre svoje azúrovo modré more a pláže s bielym pieskom, ktoré sa radia medzi najkrajšie na svete. Tie zanzibarské sú naozaj krásne. Na východe ostrova je síce kúpanie ovplyvnené prílivom a odlivom, no smerom na západ ich vplyv slabne. Najkrajšou a najznámejšou plážou je Nungwi na severe ostrova. Pozdĺž nej sa rozprestiera aj turistické centrum s pestrým nočným životom, reštauráciami a potápačskými centrami. Známou plážou je aj Kendwa, vzdialená od Nungwi iba 3 km. No dovolenka na Zanzibare nie je len o plážach nadchne aj históriou, či jedinečnou prírodou.


Inšpirujte sa: Turistický sprievodca Zanzibarom


TOP 5 pre Zanzibar

  • Biele piesočné pláže, viaceré ovplyvnené prílivom a odlivom
  • Tyrkysové more a pozvoľný vstup do mora
  • Národné parky aj s jedinečnou guarézou červenou
  • Zaujímavá história ostrova
  • Tradiční Masajovia a ich kultúra

Pláž so slnečníkmi na zanzibare
Pláže na Zanzibare vás očaria. Foto: depositphotos.com

Kedy vycestovať na Zanzibar

Najideálnejším obdobím pre návštevu Zanzibaru je december až marec kedy sa priemerná teplota vody pohybuje na 30°C. December je síce najslnečnejším mesiacom, ale výborné počasie je tu počas celého roka, o čom svedčí aj priemerná ročná teplota na úrovni 28 °C. Najmenej vhodným termínom na návštevu krajiny je apríl – máj, kedy tu spadne priemerne 300 – 400 mm zrážok za mesiac. Sú to teda najvlhkejšie mesiace v roku a priemerná teplota sa tu pohybuje na 24°C.

Podmienky pre vycestovanie na Zanzibar

Tanzánijská vláda obnovila medzinárodnú leteckú osobnú prepravu, ako aj podmienky vstupu občanov z tretích krajín na jej územie. Zrušila sa tiež povinná 14-dňová karanténa pre všetkých cestujúcich, prilietajúcich do Tanzánie. Pri príchode na Zanzibar, tak nie je potrebné preukázať sa negatívnym testom na COVID-19, no všetky osoby prilietajúce do krajiny budú podrobené a budú povinní si na palube lietadla vyplniť registračný formulár pre cestujúcich, ktorý odovzdajú príslušnému zdravotníckemu personálu v príletovej hale letiska.

Naďalej platím, že Zanzibar patrí v ponímaní Slovenska aktuálne medzi tzv. rizikové krajiny, to znamená, že po návrate sa musíte registrovať korona.gov.sk/ehranica a nahlásiť sa telefonicky alebo elektronicky príslušnému regionálnemu úradu verejného zdravotníctva a svojmu všeobecnému lekárovi resp. pediatrovi. Následne absolvovať domácu izoláciu a na 5. deň štátom hradený test na koronavírus. Po negatívnom teste karanténa končí a možno sa tak vrátiť do práce, do školy resp. do bežného života.

 

Dubaj, Spojené arabské emiráty

Teplota nad tridsať stupňov, vôňa Orientu, a zmes najmodernejších výdobytkov a starodávnych tradícií. Krajina, ktorá bola kedysi preslávená ako centrum pirátov a obchodníkov s perlami, sa od 60. rokov priam zázračným spôsobom katapultovala medzi popredné ekonomiky, s dravosťou tigra si vydobyla uznanie a pozornosť celého sveta. Emiráty sú krajinou, kde sa nikto neuspokojí s priemernosťou. Tu nestačí, aby niečo bolo „dosť dobré“, všetko musí byť jednoducho najlepšie. Snaha prekonávať samých seba, prekonávať rekordy, architektonické možnosti či jednoducho prekonávať očakávania, je tu očividná na každom kroku. Najvyšší mrakodrap sveta, najluxusnejší a najvyšší hotel, najväčšie nákupné centrum, naj naj naj. V Spojených arabských emirátoch nájdete prevažne pláže, ktoré patria k luxusným rezortom, no nájdu sa aj verejné pláže. Pláže sú piesočnaté a voda v mori priezračná. Medzi tie najkrajšie pláže v SAE patria: Jumeirah beach, Kite beach, Burj beach, Corniche, Yas Island, Saadiyat beach.

Medzi top atrakcie, ktoré počas dovolenky v SAE nesmiete vynechať, patria najmä vyhliadky – Burj Khalifa, najvyššia veža sveta (828 m) sa nachádza v Dubaji a ponúka nezabudnuteľný výhľad na celý Emirát a okolitú púšť. Rýchlovýťahom sa vyveziete na vyhliadku, ktorá sa nachádza na vo výške 424 m, odkiaľ špeciálnymi ďalekohľadmi môžete pozorovať okolie v rôznych časoch a dokonca i obdobiach. Zo športových atrakcií je unikátnou zipline Jebel Jais v emiráte Ras al Khaimah a adrenalín zdvihnú aj atrakcie zábavných parkov, ktorých je v Dubaji neúrekom, alebo púštne safari

TOP 5 pre SAE

  • Svetoznáme hotelové siete s kvalitnými službami (All inclusive za cenu raňajok)
  • Množstvo atrakcií (vyhliadky, zábava, šport, príroda)
  • Vysoko nastavené bezpečnostné opatrenia
  • Bohaté nákupné možnosti
  • Súkromné hotelové pláže

Let do Dubaja

  • priamy let s Emirates z Viedne alebo z Budapešti
  • prestupový let sa da napr. s Turkish Airlines

Výhody letu s Emirates sú:

  • COVID-19 cover – poistenie pre cestujúcich na všetky triedy
  • Platné na 31 dní od odletu
  • Liečebné náklady spojené s liečbou COVID‑19 v destinácií až do výšky 150 000 EUR
  • Uhradené karantánne náklady v destinácii do výšky 100 EUR/osoba/deň po dobu 14 dní
  • 24-hodinová hot line zdarma

Burj al arab roof top bazén
Luxus a vysoká kvalita ponýkaných služieb sú hlavnou pýchou emirátov. Foto: archív CK SATUR

Kedy vycestovať do SAE

Klíma v emirátoch sa dá vo všeobecnosti charakterizovať ako horúca a suchá. Leto (apríl – november) prináša teploty nad 30ºC a vo vrcholnom lete (koniec júna – začiatok septembra) nad 40ºC, čo sú už teploty na pobyt prevažne v klimatizovanom interiéri. Najnižšie priemerné teploty v mesiacoch január a február sa pohybujú od 10 do 14°C. More je najteplejšie v júli, auguste a septembri s priemernou teplotou 33ºC.

Podmienky pre vycestovanie do Spojených arabských emirátov

Podmienky sa v jednotlivých emirátoch líšia.

Dubaj

  • Vstup do emirátu je povolený pre osoby, ktoré sa preukážu negatívnym PCR testom (certifikovaný v anglickom jazyku) nie starším ako 96 hodín.
  • Po prílete bude návštevníkom zmeraná teplota a vykonaný aj druhý test (z povinnosti testovania sú vyňaté deti do 12 rokov a cestujúci so stredne ťažkým alebo ťažkým zdravotným postihnutím). Ak jeho výsledok bude pozitívny je potrebné sa 14 dní izolovať v inštitucionálnom zariadení poskytnutom vládou na vlastné náklady.
  • Na registráciu po vstupe do krajiny treba priniesť oficiálny vytlačený certifikát o negatívnom teste na COVID-19 v angličtine alebo arabčine – SMS a digitálne certifikáty nie sú akceptované.
  • Návštevníci musia mať platné zdravotné poistenie.
  • Po prílete na letisko je potrebné vyplniť tlačivo o zdravotnom stave a stiahnuť si povinnú aplikáciu COVID-19 DXB. Tlačivo a informácie o stiahnutí aplikácie budú k dispozícií ako v lietadle, tak i po pristáti pred pasovou kontrolou.

Abú Dhabí

  • Vstup do emirátu je povolený pre osoby, ktoré sa preukážu negatívnym RT-PCR testom (certifikovaný v anglickom jazyku) nie starším ako 96 hodín. Preukázať sa negatívnym testom je povinnosť už pred odletom v opačnom prípade nebude umožnený check-in.
  • Po prílete alebo príchode do emirátu Abú Dhabí je povinnosť absolvovať 14-dňovú karanténu,ktorá bude kontrolovaná prostredníctvom monitorovacieho náramku. Náramok bude k dispozícií od príslušných autorít na každom prechode do emirátu Abú Dhabí.
  • Zároveň je povinnosť podrobiť sa na šiesty deň po príchode do emirátu Abú Dhabí RT-PCR testu. Nesplnenie tejto povinnosti podlieha vysokým pokutám.

Ras Al Khaimah

  • Vstup do emirátu je povolený pre osoby, ktoré sa preukážu negatívnym PCR testom (certifikovaný v anglickom jazyku) nie starším ako 96 hodín.
  • Po prílete bude návštevníkom zmeraná teplota a vykonaný aj druhý test, ktorý je pre návštevníkov tohto emirátu do 31. decembra zdarma (z povinnosti testovania sú vyňaté deti do 12 rokov a cestujúci so stredne ťažkým alebo ťažkým zdravotným postihnutím). Ak jeho výsledok bude pozitívny je potrebné sa 14 dní izolovať v inštitucionálnom zariadení poskytnutom vládou na vlastné náklady.
  • Pri odlete z Dubaja je test pre návštevníkov tohto emirátu zdarma. Testovať sa môžu v jednej z najuznávanejších nemocníc v emiráte RAK Hospital (09:00 - 14:00 h) alebo v lekárskom centre RAK Medical Centre v budove nákupného centra Al Hamra Mall (10:00 - 14:00 h). Výsledky testov sú k dispozícií v rámci 12 - 24 hodín. Rezervácia termínu nie je potrebná.

 

Emiráty patria v ponímaní Slovenska aktuálne medzi tzv. rizikové krajiny, to znamená, že po návrate sa musíte registrovať na korona.gov.sk/ehranica a nahlásiť sa telefonicky alebo elektronicky príslušnému regionálnemu úradu verejného zdravotníctva a svojmu všeobecnému lekárovi resp. pediatrovi. Následne absolvovať domácu izoláciu a na 5. deň štátom hradený test na koronavírus. Po negatívnom teste karanténa končí a možno sa tak vrátiť do práce, do školy resp. do bežného života.

 

Kuba a jej bájne pláže na Varadero

Čo si predstavíte, keď sa povie Kuba? Väčšine sa určite vybavia ulice plné ľudí, tanca a zábavy. Myslíte si, že v Kube to žije len v mestách a romantické pláže a promenády sú skôr výsadou okolitých ostrovov? Potom sa určite vyberte do oblasti Varadero. Tiahne sa ním 20 kilometrov priesočnatých pláží, na ktorých sa nachádzajú all incluisve hotely s naozaj  pestrou ponukou aktivít. Práve v jednom z all inclusive hotelov môžete zakončiť aj svoje poznávanie ostrova pravou karibskou dovolenkou.

  • Biele piesočné pláže a tyrkysové more
  • Domov rumu a cigár
  • Vodné športy
  • All inclusive služby
  • Digitálny detox

Kedy sa vybrať na Kubu?

Na Kube je po celý rok veľmi príjemne. Teplota v noci tu len zriedka klesne pod 20 stupňov a cez deň sa pohybuje okolo 25 – 30 stupňov. Najmenej prší v období kubánskej zimy, t.j. od novembra do marca. Tohtoročný záver leta bol pre karibské ostrovy náročný. Domáci však robia všetko preto, aby boli na hlavnú turistickú sezónu pripravení. Cestovný ruch je hlavným odvetvím príjmov na Kube, a tak môžete k obnove tohto čarovného miesta svojím kúskom prispieť aj vy počas dovolenky na tomto ostrove.

Podmienky pre vycestovanie na Kubu

Ministerstvo cestovného ruchu na Kube oznámilo, že od 15. októbra bude letisko Varadero znovu otvorené pre medzinárodný cestovný ruch. Pre vycestovanie na Kubu platí, že každý cestujúci musí predložiť vyplnený formulár o zdravotnom stave a je povinný podstúpiť test PCR.

Všetky medzinárodné letiská s výnimkou letiska v Havane a na ostrove Cayo Coco sú otvorené a prijímajú komerčné lety. Na letisku v Havane zatiaľ pristávajú len humanitárne lety a lety nákladnej leteckej dopravy a letisko na ostrove Cayo Coco je s prihliadnutím na aktuálnu situáciu v provincii Ciego de Ávila zatiaľ otvorené len pre turistov. Letisko Cayo Coco teda prevádzkuje medzinárodné lety, no len pre pasažierov, ktorí cestujú v rámci cestovného ruchu. Čo sa týka ostatných letísk, ktoré sú už v plnej prevádzke, vstup do krajiny a odchod z nej sa povoľuje kubánskym občanom i cudzincom. Prevádzka letiska a všetky úkony s ňou spojené budú prebiehať podľa prísnych zdravotníckych protokolov, pričom budú všetkým cestujúcim vykonávané PCR testy.

Od 19.10.2020 je zrušený zákaz vstupu a zotrvania v teritoriálnych vodách Kuby, ktorý bol udelený výletným lodiam a tie budú mať tak možnosť vstúpiť do teritoriálnych vôd krajiny, no za pravidiel schváleného zdravotníckeho protokolu.

Pravidlá pre cestovný ruch

  • Medzinárodné prevádzkovanie zájazdov je možné vo všetkých provinciách, ktoré sa nachádzajú vo fáze „návratu k novému normálu“. Výnimkou sú tak naďalej provincie La Habana, Sancti Spíritus a Ciego de Ávila (bude fungovať len letisko na ostrove Cayo Coco).
  • Všetci cestujúci prichádzajúci zo zahraničia sa budú musieť absolvovať test PCR a vyplniť vyhlásenie o zdravotnom stave.
  • Poskytovanie služieb v oblasti prenájmu izieb, apartmánov či iných ubytovacích jednotiek je znovu povolené. Výnimkou sú momentálne ubytovacie jednotky, ktoré sa nachádzajú v provinciách Sancti Spíritus, Ciego de Ávila a La Habana.
  • Opätovne otvorené budú medzinárodné prístavy a povolený bude aj prenájom automobilov.
  • Vyžadovaná bude individuálna zospovednosť a dodržanie všetkých opatrení od zamestnancov i turistov. Obe tieto skupiny budú pod zvýšeným epidemiologickým dohľadom.
  • Opatrenia, ktoré musia turisti dodržiavať, sú nasledovné:
    • Meranie teploty pri vstupe.
    • V spoločných priestoroch musia dodržiavať odstupy.
    • Vyhýbať sa väčším zoskupeniam ľudí.
    • Uprednostňovať by mali služby v exteriéri.

Turecko

Turecko je synonymom špičkových služieb ultra all inclusive. Relax, wellness & spa, golf, zábava pre deti, naši animátori, tematické parky, gala večer a príjemné teploty zabezpečia, že rok 2021 privítate s úsmevom na tvári. Obľúbená dovolenková destinácia Slovákov je opäť otvorená a turistov láka na Silvestrovský pobyt. Bohatý wellness a spa program, nákupné možnosti, tematický zábavný a nákupný park, výlety, príjemné teploty a silvestrovská galavečera sú hlavné dôvody prečo by ste mali do tureckého Beleku, či Antalye nakuknúť a nabití zážitkami tak privítať rok 2021.

Výhľad z wellnesu v lu jo v turecku
Oddych vo wellnesse, vyhrievaných bazénoch a špičkové služby sú v Turecku samorejmosťou. Foto: archív CK SATUR

TOP 5 pre Turecko

  • Vysoká úroveň poskytovaných služieb v rámci ultra all a all inclusive
  • Bohatý bázénový svet, vrátane vyhrievaných bazénov
  • Špičkové wellness služby a kúpele hammam
  • Zábavný park The Land of Legends s množstvom atrakcií
  • Vyhľadávané nákupné možnosti

Kedy vycestovať do Turecka?

Vzhľadom k veľkosti krajiny je totiž možné sa stretnúť s rozmanitými klimatickými podmienkami podľa konkrétnej polohy. Väčšina územia leží v subtropickom páse, kde vládnu horúce letá a mierne zimy. Ak chcete vyraziť skôr za pamiatkami, wellnessom, golfom a výletami je lepšie zvoliť jesenné či zimné termíny. Ak chcete mať "zaistené" krásne slnečné počasie, vydajte sa do Turecka najlepšie v období od skorej jari (apríl) do začiatku jesene (september). V tejto dobe tu prebieha hlavná letná sezóna zaliata slnkom, aspoň pokiaľ ide o populárne pobrežné letoviská.

Podmienky pre vycestovanie do Turecka

  • Pri vstupe do krajiny sa nevyžaduje preukázanie sa negatívnym testom. Po prílete vám zmerajú teplotu. COVID-19 PCR testy budú vykonané (bezplatne) u tých cestujúcich, ktorí vykazujú príznaky zistené počas merania teploty a v osobitných prípadoch
  • Po návrate domov je treba predložiť negatívny test na COVID-19 nie starší ako 96 hodín, alebo sa registrovať na korona.gov.sk/ehranica a nahlásiť sa telefonicky alebo elektronicky príslušnému regionálnemu úradu verejného zdravotníctva a svojmu všeobecnému lekárovi resp. pediatrovi. Následne absolvovať domácu izoláciu a na 5. deň test na koronavírus. Po negatívnom teste karanténa končí a možno sa tak vrátiť do práce, do školy resp. do bežného života. (Ternín dovolenky je vyberaný tak, aby sa deti stihli po otestovaní vrátiť do školy do skončenia prázdnin)

Egypt

Dávny domov faraónov, Egypt je oslňujúca krajina chrámov a hrobiek, ktoré ohromia všetkých turistov. No napriek tomu, nie je všetko len o historických pokladoch. Obrovské púštne oblasti, vynikajúce podmienky na potápanie a slávny Níl. V Egypte je pre každého niečo. Milovníci pláží zamieria na Sinajský polostrov, do Hurghady alebo Marsa Alam, nadšenci archeológie nájdu svoje miesto v Luxore. Dovolenka v Egypte je dokonalým mixom aktivít kombinujúcich kultúru, dobrodružstvo a relax.

Dovolenka v egypte
Obľúbená zimná destinácia Slovákov je späť. Foto: archív CK SATUR

TOP 5 pre Egypt

  • Priamy let z Bratislavy do Hurghady od 18.12
  • Bohatá a turisticky atraktívna história
  • Hotelové komplex a rezorty s komplexnými ultra/ all inclusive službami
  • Raj pre potápačov a milíovníkov šnorchlovania
  • Golfové ihriská

Kedy vycestovať do Egypta?

Celý Egypt je horúcou krajinou, kde sa prakticky dá dovolenkovať počas celého roka. V letnej sezóne dosahujú teploty aj 40°C a veľmi teplé je aj more. Pre letnú dovolenku pri mori sú najlepšie mesiace jún až september, ktoré sú horúce a slnečné, teplé sú aj noci. Priemerná teplota počas týchto mesiacov sa pohybuje na 35 °C - 40°C. Pokiaľ ale idete spoznávať pamiatky a kultúru, prijateľnejšie budú pre vás termíny od októbra do apríla. Aj v zimných mesioch sa teploty pohybujú v plusových hodnotách teplomera, v priemere tu býva od 25°C - 30°C. Záleží už len na Vás, či uprednostňujete len teplé alebo horúce počasie.

Podmienky pre vycestovanie do Egypta

  • Od 1. septembra 2020 je podmienkou vstupu do Egypta pre všetkých cestujúcich prichádzajúcich do krajiny povinnosť predložiť negatívny PCR-test,ktorý nie je starší ako 72 hodín. Táto povinnosť sa nevzťahuje na deti do 6 rokov a osoby, ktoré tranzitujú v krajine. Vykonávanie PCR-testu pred vstupom do Egypta je pre cestujúcich k dispozícii aj na letiskách v Šarm el-Šajchu, Hurgáde, Marsa Matrouh, Marsa Alam a Tabe za poplatok 30 USD.
  • Po návrate domov je treba predložiť negatívny test na COVID-19 nie starší ako 96 hodín, alebo sa registrovať na korona.gov.sk/ehranica a nahlásiť sa telefonicky alebo elektronicky príslušnému regionálnemu úradu verejného zdravotníctva a svojmu všeobecnému lekárovi resp. pediatrovi. Následne absolvovať domácu izoláciu a na 5. deň test na koronavírus. Po negatívnom teste karanténa končí a možno sa tak vrátiť do práce, do školy resp. do bežného života. (Ternín dovolenky je vyberaný tak, aby sa deti stihli po otestovaní vrátiť do školy do skončenia prázdnin).

 

TIPY, AKTUALITY A ZAUJÍMAVOSTI O CESTOVANÍ VÁM PRINÁŠA CK SATUR

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok