Žiadne dýky do chrbta? Premiér hovoril o novej dohode v koalícii

TA3 TASR
24.11.2020 15:45

Spor Igora Matoviča a Richarda Sulíka podľa mnohých prekročil únosnú mieru. Premiér teraz na Facebooku prehovoril o novej dohode s koaličnými partnermi, ktorá by mala ukončiť éru verejných útokov a kritiky. Predstavitelia koalície si majú veci hovoriť "do očí" na koaličnej rade, presne tak ako sa "na dobrú a funkčnú rodinu patrí." Matovič dokonca verí, že so Sulíkom sa opäť stanú priateľmi.

Premiér sa ospravedlnil svojim partnerom. Tvrdí, že od utorka, ak bude chcieť niekto verejne spochybňovať rozhodnutia svojich koaličných partnerov, tak im to najprv povie do očí na koaličnej rade. "Nemá zmysel to tajiť. Na včerajšej predpolnočnej koaličnej rade som svojim kolegom povedal, že ak sa situácia nezmení, nemám viac síl a chuť takto pokračovať ďalej. Nedokážem v čase, keď sa Slovensko nachádza v najťažšej situácii od druhej svetovej vojny a stojí zrejme pred najťažšími troma mesiacmi v tomto boji, neustále striehnuť na výpady od brata v zbroji," uviedol premiér na sociálnej sieti.

Premiér tvrdí, že vláda a koalícia musí v tejto dobe ťahať za jeden povraz a všetci koaliční partneri sa musia byť schopní postaviť aj za nepopulárne kroky a rozhodnutia. Zároveň dúfa, že sa postupne stanú opäť s Richardom Sulíkom priateľmi.

Tvrdí, že vláda a koalícia musí v tejto dobe ťahať za jeden povraz a všetci koaliční partneri sa musia byť schopní postaviť aj za nepopulárne kroky a rozhodnutia. Poukázal na to, že pred voľbami ľuďom sľúbili úplne otvorené vládnutie. Tvrdí, že je fajn, keď verejnosť vie o všetkom, čo sa v koalícii deje.

"Na druhej strane, úprimne uznávam, že som úplne zbytočne späť reagoval na každé podpichnutie pod rebro. Nedokázal som sa cez to preniesť, lebo to bolo zraňujúce a nepovažoval som to za fér voči mne, nášmu hnutiu a ostatným dvom koaličným partnerom," uviedol Matovič s tým, že sa za svoje správanie ospravedlňuje. Verí, že dobré dohody robia dobrých priateľov. Zároveň dúfa, že sa postupne stanú opäť s Richardom Sulíkom priateľmi.

Koaliční partneri by mali pri riešení problémov pristupovať s chladnou hlavou, bez zbytočných útokov a s konštruktívnymi riešeniami, vyhlásila predsedníčka Za ľudí a ministerka investícií Veronika Remišová. Z koaličnej rady by sa mali podľa Remišovej na verejnosť vynášať najmä výsledky, a nie emócie alebo pocity.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok