Biden zvíťazil i v Michigane, oficiálne to potvrdila volebná rada

TA3 TASR
24.11.2020 00:53

Volební predstavitelia amerického štátu Michigan v pondelok oficiálne potvrdili tamojšie výsledky prezidentských volieb, podľa ktorých v tomto štáte USA zvíťazil demokratický kandidát a novozvolený prezident Joe Biden.

Biden zvíťazil i v Michigane, oficiálne to potvrdila volebná rada
SITA/AP

Volebná rada potvrdila konečné výsledky sčítania, podľa ktorých Biden zvíťazil s náskokom takmer 156 000 hlasov pred republikánskym prezidentom Donaldom Trumpom. Osvedčenie pravdepodobne ukončí Trumpovu snahu o zvrátenie výsledkov volieb v Michigane, jednom z kľúčových štátov, ktoré potrebuje na to, aby bol znovuzvolený. Víťazom amerických prezidentských volieb z 3. novembra sa stal demokratický kandidát Biden po tom, čo zvíťazil v kľúčovom štáte Pensylvánia. Americké médiá ho vyhlásili za víťaza prezidentských volieb 7. novembra.

Zbor voliteľov, ktorý formálne zvolí Joea Bidena za prezidenta a Kamalu Harrisovú za viceprezidentku, sa zíde 14. decembra. Jednotlivé štáty musia do Washingtonu doručiť svoje správy s overenými konečnými výsledkami najneskôr 8. decembra. Trump a ďalší členovia Republikánskej strany tvrdia, že pri prezidentských voľbách v došlo k podvodom, dôkazy o tom však nepredložili.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok