V Británii platí už druhý lockdown, počet nakazených klesol

TA3 TASR
21.11.2020 21:54

Veľká Británia v sobotu nahlásila 19 875 nových prípadov nákazy koronavírusom a 341 úmrtí. Išlo však o veľký pokles oproti piatku, kedy v krajine zistili 20 252 infekcií a došlo k 511 úmrtiam na ochorenie COVID-19.

V Británii platí už druhý lockdown, počet nakazených klesol
SITA/AP

V porovnaní so sobotou minulého týždňa sa počet nákaz znížil ešte výraznejšie, keďže vtedy sa potvrdilo 26 860 infekcií a ochoreniu COVID-19 podľahlo 462 ľudí. Informuje o tom portál news.sky.com. Údaje o poklese počtu prípadov koronavírusu prichádzajú 16 dní po tom, ako vo Veľkej Británii začal platiť druhý lockdown.

Britská vláda má v úmysle zrušiť obmedzenia v spoločenských kontaktoch v stredu 2. decembra. Vláda sľúbila, že po uplynutí platnosti reštrikcií ich nahradí systém viacerých stupňov. Britská vláda a administratívy Škótska, Walesu a Severného Írska diskutujú aj o tom, aké protipandemické opatrenia by sa mali uplatňovať počas Vianoc. Podľa najnovších správ by počas vianočného obdobia mohlo byť mimoriadne uvoľnenie reštrikcií, aby sa rodiny mohli stretnúť a osláviť sviatky.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok