Z vypočúvania sa stal maratón. Klimenta sa pýtali aj na Cervanovú

TA3 TASR
20.11.2020 19:19

Členovia Ústavnoprávneho výboru národnej rady vypočuli v piatok ďalších dvoch uchádzačov na post generálneho prokurátora, híring ukončili vo večerných hodinách. Pokračovať majú aj v pondelok, keď majú vypočuť zvyšných dvoch uchádzačov.

Vo štvrtok vypočuli členovia výboru, ale aj zástupcovia prezidentskej kancelárie a ostatní prítomní poslanci NR SR kandidátov Juraja Klimenta a Rastislava Remetu. Každému venovali niekoľko hodín a viacero kôl otázok. Zaujímali sa o detaily ich koncepcií riadenia prokuratúry, ale aj o ich doterajšie pôsobenie a názor na viaceré kauzy a ich osobnostné predpoklady na riadenie prokuratúry.

O post šéfa Generálnej prokuratúry SR sa uchádza sedem kandidátov. Okrem spomínaných sú to aj Jozef Čentéš, Tomáš Honz a Ján Hrivnák, ktorých vypočuli poslanci vo štvrtok. V pondelok majú vypočuť zvyšných dvoch, a to Jána Šantu a Maroša Žilinku.

Parlament má voliť kandidáta na šéfa prokurátorov na schôdzi, ktorá sa začne budúci týždeň. Voľba je podľa návrhu programu schôdze naplánovaná na stredu 25. novembra, predseda ústavnoprávneho výboru NR SR Milan Vetrák však pripustil možné presunutie termínu. Generálneho prokurátora menuje prezident SR.

Parlament má voliť kandidáta na šéfa prokurátorov na schôdzi, ktorá sa začne budúci týždeň. Voľba je podľa návrhu programu schôdze naplánovaná na stredu 25. novembra.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok