Zdravie, školy, infikovaní. Čo odporučil ústredný krízový štáb

TA3 SITA
19.11.2020 14:03

Premiér Igor Matovič na svojom Facebooku informoval, čo odporučil vláde Ústredný krízový štáb. Deti by mali byť do Troch kráľov naspäť v školách, čo si bude vyžadovať zníženie počtu pozitívnych prípadov pod hranicu 500 denne ešte pred Vianocami. To si zas vyžiada ďalšie masívne pretestovanie obyvateľstva.

Ústredný krízový štáb odporučil vláde, aby na zníženie počtu pozitívnych prípadov siahla ešte v decembri po masívnom testovaní, ktoré je „výrazne vhodnejšiu formu ako lockdown“, ktorý používa väčšina krajín.

Vo svojom príspevku na sociálnej sieti to uviedol predseda vlády Igor Matovič. Ako ďalej dodal, ÚKŠ tiež odporučil znížiť pred Vianocami počet pozitívnych prípadov ochorenia COVID-19 zo súčasných 1500 na 500 a tiež znížiť počty pozitívnych ľudí do takej miery, aby sa mohli deti najneskôr po sviatku Troch kráľov, ktorý je 6. januára, vrátiť do škôl.

Vláda prijala aj uznesenie, v ktorom poverila ministerstvo hospodárstva, aby do konca roka zabezpečilo nákup 16 miliónov testov. „Podstatná časť z nakúpených testov bude k dispozícii na masívne celoplošné a následné opakované lokálne testovania v ohniskách nákazy a druhá časť na testovanie zdravotníckych pracovníkov v nemocniciach, pacientov, klientov a zamestnancov v domovoch sociálnych služieb či bezplatné testovanie v mobilných odberových miestach, ktorých je už vyše 100 po Slovensku k dispozícii každému, kto cíti potrebu poznať svoj zdravotný stav,“ uzavrel Matovič.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok