PR správa Spoločnosť

Vymažte zo svojho života zlé návyky aj vrásky. Náš návod je naozaj jednoduchý

PR
19.11.2020 12:32

Tempo života moderného človeka sa každým jedným dňom zrýchľuje a s ním rastie aj psycho-emocionálny stres. Stav tela, vďaka ktorému sa môžeme ocitnúť na pokraji zrútenia, svoj príchod neoznamuje. Ak sa k tomu pridá zhoršené zdravie a zlá kondička, odnesie si to vaše telo od hlavy až po päty. Veľmi jednoducho však tomu môžete zabrániť a vaše telo znova na nohy postaviť. Vieme, ako na to.

Vymažte zo svojho života zlé návyky aj vrásky. Náš návod je naozaj jednoduchý
Lil Maria/Shutterstock.com

Duševné zdravie je vždy a všade prítomné a veľmi dôležité. Dá sa prirovnať k vzduchu, ktorému len ťažko venujeme pozornosť, no bez ktorého sa nedá žiť. Ak ho nemáme, odzrkadlí sa to na funkciách celého organizmu. Vrásky na čele nám však nespôsobuje len podlomená psychika.

Miera výskytu vrások na tvári a ich počet závisí od mnohých faktorov. Veľký význam má vek, genetika, zlé návyky a dokonca aj závislosť od niektorých potravín. Konfrontácia s týmto kaleidoskopom faktorov je ťažká, ale možná a proces starnutia môže veľmi rýchlo zvrátiť. Ako?

Vyskúšajte účinný postup boja proti starnutiu

Napriek tomu, že je každý z nás iný, obdobie, kedy sa procesy starnutia v tele začínajú aktivovať, nastáva už v tridsiatom roku života. Pokožka vizuálne začína strácať svoje mladistvé kúzlo, a aj keď stále zostáva mladá a pevná, prvé náznaky neželaných zmien sú nezastaviteľné. Najčastejším problémom v tomto veku sú škvrny a pehy, rozšírené cievy, stopy po akné, jemné vrásky, nerovnomerné zafarbenie a nedokonalý tón pleti.

Dôkladná starostlivosť o pokožku v každom veku je preto základ a určite to oceníte aj v tomto veku, kedy budete vyzerať oveľa lepšie ako vaši rovesníci. Spôsobov, ako účinne a úspešne bojovať s viditeľnými vráskami je však viac. A nie je to len o kozmetických procedúrach.

seo-ta3-pr-2_0a140371-3cf1-01e4.jpg

Doprajte si dostatočnú dávku antioxidantov

Nájsť elixír mladosti a nesmrteľnosti sa snažia ľudia už od staroveku. Žiaľ, ani napriek moderným technológiám, pokroku vo vede a medicíne, úspech nebol doteraz zaznamenaný. Jedinou nádejou a šancou pre nás sú antioxidanty, ktoré môžu a proces starnutia buniek v tele aj spomaľujú. Naše telo ich má vo svojej zásobe ale málo a s pribúdajúcim vekom ich produkcia ešte viac klesá. Aj preto sa snažíme si ich doplniť inou, dostupnou a neškodnou cestou.

No a jedným zo spôsobov, ako spomaliť proces starnutia buniek v našom tele pomocou antioxidantov je aj kvalitná káva. Prečo?

Tento lahodný a pre väčšinu z nás aj veľmi potrebný nápoj, obsahuje týchto látok naozaj veľa. A dokonca sa zistilo, že kávové antioxidanty sú pre naše telo až 500 krát lepšie ako zelený čaj alebo vitamín C. Stačí si teda vybrať, nepreháňať to s jej množstvom a užívať si pritom aj jej povzbudivý účinok. Uvidíte, že to funguje.

Nezabudnite na fyzickú aktivitu

Základom mladistvého vzhľadu je zdravé a „šťastné telo“. Preto by mala byť súčasťou vášho životného štýlu aj pravidelná fyzická aktivita, ideálne na čerstvom vzduchu a v pohodlných teniskách na platforme, aby mali nohy správnu podporu. Dnes v období škodlivých vírusov to platí dvojnásobne. Doprajte si preto vychádzku alebo pomalý beh v prírode. Vaše telo sa vám poďakuje vo forme dobrého zdravia, ktoré tvorí aj zdravá pleť.

Ak ale chcete napnúť kontúry, odstrániť dvojitú bradu a eliminovať nenávidené vrásky, dobrou a účinnou prevenciou a určitou fyzickou aktivitou je aj gymnastika tváre. Pod pokožkou tváre sa predsa nachádza 57 svalov, ktoré sú zodpovedné za našu mimiku, sú to práve ich kontrakcie, ktoré tvár uvádzajú do pohybu a ovplyvňujú jej vzhľad. Takže, ak vašej pleti chýba zdravý tón a elasticita, môžete to vyskúšať s precvičením týchto mimických svalov.

Spojte príjemné s užitočným

Aby ste vyzerali skvele, je nutné investovať aj do zdravia mozgu. Ako sme spomínali v úvode, stres, depresie a psychické problémy môžu narobiť veľa neplechy. Vyhnúť sa tomu môžete tak, že  sa na veci začnete dívať z iného uhla pohľadu, alebo svoju myseľ zabavíte niečím iným, príjemným a zároveň užitočným.

Skladanie krásnych puzzle vám v tom určite pomôže, pretože riešenie hlavolamov trénuje nielen vašu pozornosť, ale aj trpezlivosť a pamäť. Skladanie puzzle je skvelý tréning mozgu. Pomáha posilňovať existujúce väzby medzi bunkami a tiež podporuje produkciu nových.

Táto syntéza má priaznivý vplyv na rýchlosť myslenia a duševné procesy. Akékoľvek logické hry stimulujú aj rozvoj kreatívneho prístupu. Skladačky sú tiež skvelým prostriedkom na odbúranie stresu. Pomáhajú psychologicky relaxovať a odvádzať pozornosť od každodenných problémov. Tak to s nimi skúste a neoľutujete.

seo-ta3-pr-3-ruky_0a14036f-3f9f-1a72.jpg

Otužujte sa

A to najlepšie studenou vodou, ktorá má na telo viaceré priaznivé účinky. Jej hlavnou výhodou je schopnosť uzatvárať póry na pokožke, čím ju udržujete hydratovanú. Studená voda tiež zlepšuje krvný obeh, takže pleť dostane viac výživných látok a minerálov, ktoré konzumujeme z potravy. Zvýšené prekrvenie tiež umožňuje účinnejšie odstraňovať odpadové látky, ktoré by inak zrýchlili proces starnutia pleti.

A všetko, čo k tomu potrebujete, je jednoduché a postupné otužovanie v modernom sprchovom kúte alebo priamo v prírode.

Symbióza, ktorú dodržiavaným týchto jednoduchých postupov a procesov dosiahnete, bude na nezaplatenie.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok