Zanzibar obrazom: Unikátne fotografie toho, čo treba na Zanzibare vidieť a zažiť

CK Satur/PR
18.11.2020 19:26

Stručne a výstižne, no najmä obrazom sa spoločne vyberieme spoznávať zaujímavé miesta sveta. Dnes cez fotky o tom čo musíte vidieť a zažiť na Zanzibare.

Zanzibar obrazom: Unikátne fotografie toho, čo treba na Zanzibare vidieť a zažiť
CK SATUR

Stone Town

Rodisko freddieho mercuryho
Foto: CK SATUR

Staromestská časť hlavného mesta Zanzibaru, ktoré bolo vyhlásené za svetové dedičstvo UNESCO v roku 2000, a tiež sa tu narodil slávny člen skupiny Queen – Freddie Mercury.

Dom zázrakov (Biet Al Ajaib)

Dom zázrakov na zanzibare
Foto: CK SATUR

Budova, ktorú kedysi postavil zanzibarský sultán bola jedným z jeho palácov, ale tiež aj miestom, kde sa konala najkratšia vojna v histórii - trvala presne 38 minút.

Bývalý trh s otrokmi

Bývalý trh s otrokmi
Foto: CK SATUR

Bol najväčší vo východnej Afrike práve na ostrove Zanzibar. Ako jeden z posledných fungujúcich trhov s otrokmi bol zatvorený v r. 1873.

Klinčeky

Klinčeky na zanzibare
Foto: CK SATUR

Ostrov Zanzibar spolu so susedným ostrovom Pemba sú z popredných vývozcov klinčekov do sveta. Do dnešného dňa sa klinčeky ručne oberajú niekedy aj z 15 metrov vysokých stromov, a sušia sa na slnku. Z tohto dôvodu sú zberači klinčekov jedny z najlepších strom lezcov v krajine.

Reštaurácia "The Rock"

Reštaurácia the rock
Foto: CK SATUR

Vychutnajte si obed, alebo aj večeru na romantickom mieste v Indickom oceáne na juhovýchodnom pobreží Zanzibaru v slávnej reštaurácii „The Rock“. Pri odlive prejdete k reštaurácii peši, a pri prílive vás prevezie malá loďka.

Zábava pri západe slnka

Zábava pri západe slnka
Foto: CK SATUR

Dennodenne sa miestne deti hrajú a šantia pri západe slnka v hlavnom meste, čakajúc tým príchod večera. Tí väčší medzi sebou súperia aj v najkrajšom a najlepšom skákaní z výšky do oceánu. Že by miestna olympiáda?...

Večerný trh vo Forodhani Gardens

Foordhani ganrdens
Foto: CK SATUR

Každý večer, keď zapadá slnko, sa park Forodhani Gardens v Stone Town premení na trh s jedlom pod holým nebom. Choďte priamo k predajcom „urojo“ – miestnej hustej polievky, ktorá sa podáva s varenými zemiakmi, maniokovými vločkami, cícerovými hranolkami, a tamarindom. Nevynechajte ani ručne lisovanú šťavu z cukrovej trstiny.

Sauti za Busara

Sauti za busara
Foto: CK SATUR

Najväčší hudobný festival vo východnej Afrike. Každoročne sa koná vo februári, za obrovskými múrmi starej portugalskej pevnosti v Stone Town, kde vystúpia vždy slávne spevácke hviezdy.

Stará ošetrovňa

Stará ošetrovňa
Foto: CK SATUR

Snáď najkrajšia budova v Stone Town, mala byť pôvodne dokončená na zlatú jubileu kráľovnej Viktórii, s cieľom slúžiť ako ošetrovňa pre chudobných, ale z dôvodu úmrtia indického architekta, sa táto budova dokončila až oveľa neskôr. Prízemie slúžilo ako ošetrovňa, a na poschodí boli byty.

Guaréza červená

Jedna z mála druhov opíc, ktoré nejedia zrelé plody. Aj to je guaréza červená – colobus zanzibarský, endemická opica. Žije na ostrove Zanzibar v jej jedinom národnom parku Jozani Chwaka Bay.

opica-guareza-zanzibar-satur_0a140370-34d3-6c7f.jpg

Najkrajší západ slnka na ostrove

Západ slnka na zanzibareFoto: CK SATUR, Andrea Garabová

Každý večer si môžete vychutnať magické západy slnka, ktorých nikdy nie je dosť. Aj keď ide o jedno slnko, prevedenie západov je nekonečno, pretože vždy vyzerá úplne inak. Ak ste na tomto ostrove so svojou polovičkou, dlhé večerné prechádzky po pláži s nohami od piesku a odrazom zapadajúceho slnka na tvári, vás očaria.

Najvyšší vrch Afriky

Kilimandáro v afrike
Foto: CK SATUR, Andrea Garabová

Zanzibar patrí k Tanzánii, a v Tanzánii sa nachádza najvyšší vrch Afriky, slávne Kilimandžáro, ktoré je zároveň aj najvyššia samostatne stojaca hora na svete.

Kaloň pembská na ostrove Pemba

flying fox na zanzibare
Foto: twa.co.tz/wildlife/.pemba-flying-fox.html

Čiže aj „Pemba flying fox“ je druh lietajúcej líšky, ktorá je endemická, žijúca na vedľajšom ostrove od Zanzibaru smerom na sever.

Pestovanie morských rias

zber morskych rias na zanzibare
Foto: CK SATUR, Andrea Garabová

Pestovanie morských rias bolo predstavené na Zanzibare v roku 1988, a v súčasnosti zamestnáva približne 25 000 obyvateľov, prevažne ženy z vidieku, zatiaľ čo viac ako 150 000 ľudí nepriamo profituje z tohoto odvetvia.

TIPY, AKTUALITY A ZAUJÍMAVOSTI O CESTOVANÍ VÁM PRINÁŠA CK SATUR

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok