Matovič nevedel, že počas protestov uzatvoria ulicu s jeho domom

TA3 SITA
18.11.2020 15:21

Predseda vlády Igor Matovič nebol vopred informovaný o tom, že polícia uzavrie ulicu v Trnave pri jeho bydlisku v súvislosti s protivládnymi protestami, ktoré sa uskutočnili 17. novembra. Premiér uviedol, že v tom čase ani nebol doma a sviatok Dňa boja za slobodu a demokraciu si pripomenul v Poprade pri Pamätníku obetiam komunizmu.

Matovič nevedel, že počas protestov uzatvoria ulicu s jeho domom
TA3

Premiér si myslí, že by mali všetci ľudia vyjadriť Policajnému zboru vďaku, že s „noblesou“ a rozvahou zvládli vyhrotenú a nečitateľnú situáciu. „To nebolo o tom, že tu máte jeden protest, na jednom mieste, v presný čas a viete, kto ho organizuje. To boli zhluky ľudí, niekde na x miestach a nevedeli ste ani, kto je pomaly organizátor, len ste mohli tušiť. A za tejto situácie a s informáciami, že si tam nesú zbrane, výbušniny a podobne, to zvládli na jednotku s hviezdičkou,“ uzavrel Matovič.

Polícia ulicu v trnavskej časti Tulipán monitorovala po celý deň. V podvečer sa pred premiérovým domom rozhoreli sviečky, z kahancov ľudia vytvorili nápis “HROBÁR”. V okolí domu v tom čase bola úplna tma, vypnuté bolo aj pouličné osvetlenie.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok