Odmietol Trumpove slová o volebných podvodoch, odvolali ho

TA3 TASR
18.11.2020 06:26

Prezident USA Donald Trump oznámil, že odvolal z funkcie najvyššieho vládneho funkcionára povereného dohľadom nad bezpečnosťou volieb, ktorý odmietal prezidentove tvrdenia o "masívnych" podvodoch pri hlasovaní v nedávnych prezidentských voľbách.

Trump v nich podľahol kandidátovi Demokratickej strany Joeovi Bidenovi, ale svoju porážku stále odmieta uznať. Trump vo svojom tvíte napísal, že "nedávne vyhlásenie Chrisa Krebsa o bezpečnosti volieb roku 2020 bolo veľmi nepresné, pretože došlo k rozsiahlym nečestným praktikám a podvodom". Dodal, že Krebs bol preto s okamžitou platnosťou odvolaný z funkcie riaditeľa agentúry pre bezpečnosť počítačových systémov a infraštruktúry.

Víťazom amerických prezidentských volieb z 3. novembra sa stal demokratický kandidát Biden po tom, čo zvíťazil v štáte Pensylvánia. Bývalý viceprezident presiahol potrebnú hranicu 270 hlasov voliteľov a porazil tak svojho republikánskeho protikandidáta a úradujúceho šéfa Bieleho domu Trumpa. Informovali o tom v sobotu 7. novembra americké médiá vrátane televíznej stanice CNN a tlačovej agentúry AP.

Zbor voliteľov, ktorý formálne zvolí Joea Bidena za prezidenta a Kamalu Harrisovú za viceprezidentku, sa zíde 14. decembra.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok