Otvorili Nivy, kľúčovú bratislavskú ulicu. Takto to tam vyzerá

TA3 TASR
16.11.2020 09:42

Majú nádych veľkomesta? Po rozsiahlej rekonštrukcii po približne dvoch rokoch otvorili pre dopravu Mlynské nivy, jednu z kľúčových bratislavských komunikácií. Pozrite si, ako to tam vyzerá a čo sa mení pre ľudí, ktorí tadiaľ prechádzajú.

Otvorili Nivy, kľúčovú bratislavskú ulicu. Takto to tam vyzerá
TASR

Upravili sa trasy viacerých liniek

"Nová mestská trieda Mlynské nivy dala Bratislavčanom širšie chodníky, viac zelene, vyhradené BUS-pruhy, cyklotrasy a bezpečnejšie priechody pre chodcov," napísal na svojej stránke na Facebooku Bratislavský kraj. Hoci je ulica už otvorená, ľudia tento veľkolepý projekt ocenia až po otvorení Stanice Nivy, dodáva BSK.

Otvorenie Nív znamená aj úpravu trás viacerých liniek MHD. Linky 21, 25, 50, 70, 88, 202 a 210 budú premávať po pôvodných trasách, ruší sa obchádzka po Páričkovej ulici. Linky 21, 25 a 88 budú začínať pred novou budovou autobusovej stanice. Linka 50 bude premávať cez Mlynské nivy v smere k obchodnému domu Slimák cez Svätoplukovu a Páričkovu. Linka 70 bude premávať cez Karadžičovu a Mlynské nivy.

Čo na novej ulici nájdete?

Na časti ulice Mlynské nivy nájde verejnosť rozšírené chodníky, nové bezpečnejšie svetelne riadené priechody pre chodcov, bezpečnejšie ostrovčeky pre chodcov, cyklotrasu, viac zelene, kvalitnejšie betónové povrchy vozovky pred križovatkami a na zastávkach, komplexne vymenené inžinierske siete či podzemný kruhový objazdy, ktorý bude do prevádzky spustený až po otvorení novej autobusovej stanice v budúcom roku.

Prestavba časti ulice Mlynské nivy sa začala v máji 2018, k jej uzavretiu pre dopravu došlo v polovici februára 2019. Pôvodný projekt počítal s otvorením dopravy pre MHD ešte v minulom roku.

Prestavba časti ulice Mlynské nivy sa začala v máji 2018, k jej uzavretiu pre dopravu došlo v polovici februára 2019. Pôvodný projekt počítal s otvorením dopravy pre MHD ešte v minulom roku. Hlavné mesto sa však rozhodlo projekt vylepšiť o viacero koncepčných riešení. Realizácia týchto vylepšení v následnej kombinácii s dosahmi koronakrízy znamenali presun otvorenia ulice na november 2020. Práce realizoval developer HB Reavis, ktorý tesne pri ulici Mlynské nivy buduje aj novú autobusovú stanicu. Tú plánoval investor dokončiť v tomto roku. Novú Stanicu Nivy však, aj pre pandémiu nového koronavírusu, otvorí až koncom leta 2021.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok