Otvárajú sa kostoly, kiná i divadlá. Režim na hraniciach sa sprísni

TA3 TASR
15.11.2020 18:39

Od pondelka nás čakajú viaceré zmeny. Po mesiaci sa otvoria divadlá, kiná či kostoly. Fungovať budú môcť aj posilňovne a plavárne. Výrazne sa ale sprísni režim na hraniciach. Opozícia volá aj po otvorení reštaurácií a barov. Za to bojujú aj liberáli z SaS, ktorým dal premiér Matovič domácu úlohu. Do zajtra ju ale splniť nestihnú.

Návštevníci kultúrnych podujatí a bohoslužieb budú musieť sedieť buď v každom druhom rade, alebo šachovnicovo. Vyplýva to z vyhlášky Úradu verejného zdravotníctva, ktorou sa od pondelka 16. 11. uvoľňujú opatrenia pre divadlá, kiná, filmové predstavenia či bohoslužby. Informovala hovorkyňa úradu Daša Račková.

"Zakázaná je konzumácia nápojov alebo jedál, organizátor musí pred začiatkom odmerať telesnú teplotu účinkujúcich a nepovoliť im vstup, ak majú teplotu vyššiu ako 37,2 stupňa Celzia," uviedla.

Taktiež budú otvorené fitnescentrá a plavárne, pričom naraz v nich bude môcť byť najviac šesť zákazníkov. "Personál musí nosiť rúška a vo zvýšenej miere upratovať, čistiť a dezinfikovať priestory a vybavenie. Zároveň platí podmienka jedna osoba na 15 štvorcových metrov," poznamenala.

K doteraz povoleným športovým podujatiam pribudli Slovenská hokejová liga, II. futbalová liga. "Povoľujú sa aj podujatia nevyhnutné pre fungovanie karanténnych športových centier pod záštitou ministerstva školstva," doplnila s tým, že všetky povolené športové podujatia sa budú naďalej konať bez prítomnosti divákov.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok