Makó je na slobode. Svedčil proti ďalším, ktorých zadržala NAKA?

TA3 SITA
13.11.2020 16:10

Bývalý šéf colníkov Ľudovít Makó, ktorého pred časom zadržali, je na slobode. Ako prvý o tom informoval portál Topky. Jeho prepustenie z väzby potvrdil aj Úrad špeciálnej prokuratúry. Makó mohol podľa medializovaných špekulácií svedčiť proti ďalším známym menám, ktoré pred časom zadržala NAKA.

„Dnešného dňa bol príkazom dozorového prokurátora prepustený z väzby obvinený L. M. Dozorový prokurátor dospel k uvedenému záveru po dôkladnom preskúmaní jednotlivých okolností danej trestnej veci a bol vzatý do úvahy aj postoj obvineného k trestnému konaniu,” uviedla hovorkyňa ÚŠP Jana Tökölyová. Dodala, že vyšetrovanie prípadu ďalej pokračuje a embargo na poskytovanie informácií, ktoré vydal dozorový prokurátor, naďalej trvá.

Makó údajne od zadržania spolupracuje s políciou. Bývalý riaditeľ kriminálneho úradu Finančnej správy je obvinený zo zločinu založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny, zo zločinu obmedzovania osobnej slobody a z obzvlášť závažného zločinu vydierania. NAKA ho pre tieto podozrenia zadržala 17. septembra.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok