Zdravotníci z prvej línie majú poslednú šancu požiadať o odmenu

TA3 TASR
10.11.2020 13:55

Poskytovatelia zdravotnej starostlivosti, ktorí spĺňajú podmienky boja s pandémiou nového koronavírusu, sa do systému odmeňovania pre zdravotníckych pracovníkov z prvej vlny môžu nahlásiť už len do stredy do 8.00 h. Verejný prísľub rezortu zdravotníctva podpísal minister zdravotníctva Marek Krajčí ešte koncom októbra.

Zdravotníci z prvej línie majú poslednú šancu požiadať o odmenu
SITA/Viktor Zamborský

Prerozdelenie financií vyčlenených predsedom vlády Igorom Matovičom má ísť pre zdravotníckych pracovníkov, ktorí od 1. apríla do 31. júla 2020 pracovali v prvej línii alebo tzv. červenej zóne nemocníc a poskytovali zdravotnú starostlivosť pacientom s ochorením COVID-19.

Ministerstvo zdravotníctva rozdelí finančné prostriedky na odmeny aj tým zdravotníkom, ktorí pracujú u poskytovateľov zdravotnej starostlivosti, ktorí nepatria medzi jeho podriadené organizácie.

Odmeňovanie okruhu dotknutých poskytovateľov zdravotnej starostlivosti a zdravotníckych pracovníkov, ktorí patria do prvej línie a spĺňajú podmienky na priznanie odmeny, sú podľa rezortu zdravotníctva nastavené v súlade s princípom zásluhovosti, motivácie a dobrovoľnosti.

Bližšie informácie o odmeňovaní zdravotníkov v prvej línii sa nachádzajú na webe rezortu zdravotníctva.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok