Zverejnili zoznam miest, kde sa môžete dať bezplatne testovať

TA3 TASR
9.11.2020 09:49

Chcete sa dať bezplatne otestovať antigénovými testami? Zatiaľ tak v zelených okresoch môžete spraviť len v niektorých nemocniciach. Zoznamy zverejnili na Facebooku rezort zdravotníctva aj jeho šéf Marek Krajčí. Na jednom z odberových miesta sa testy minuli už za približne hodinu a pol.

Marek Krajčí priznal legislatívne problémy pri uzatváraní zmlúv. Ministerstvo podľa neho na tom pracovalo od minulého týždňa, v každom okrese našlo poskytovateľov tejto služby. "Narazilo však na vážny problém. Súčasná legislatíva žiaľ neumožňuje priamo ministerstvu zdravotníctva, ani jeho podriadeným organizáciám zazmluvniť dohodnutých poskytovateľov na jednotlivých odberných miestach," približuje Krajčí. Problémy pri uzatváraní zmluvných vzťahov sa bude rezort zdravotníctva snažiť vyriešiť tento týždeň.

V nemocnici na Antolskej v bratislavskej Petržalke sa minuli antigénové testy asi hodinu a pol po otvorení odberového centra. Ozbrojené zložky posielali ľudí domov, množstvo z nich sa tak nestihlo otestovať. Na mieste podľa účastníkov zlyhávala organizácia.

Zoznam miest na bezplatné testovanie antigénovými testami zverejnilo ministerstvo na svojej webovej stránke, rezort ho bude priebežne dopĺňať. Na antigénové testy odporúča isť najmä tým, ktorí cítia akékoľvek príznaky respiračného ochorenia. "Ďakujeme nemocniciam, ktoré napriek nedostatku personálu dokážu vo vlastnej réžii poskytovať občanom aj túto službu," doplnil Krajčí.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok