Na sídlisku vykradli odberné miesto. Zmizli stovky testov i pomôcok

TA3 TASR
8.11.2020 09:33

Polícia v Tvrdošíne prijala v nedeľu ráno oznámenie o krádeži vlámaním do odberného miesta v priestoroch materskej škôlky na sídlisku Medvedzie. Informovala o tom hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline Jana Balogová.

"Z miesta boli odcudzené dezinfekčné prostriedky, ochranné pomôcky a testy na COVID-19. Po zdokumentovaní skutku bude odberné miesto opäť pripravené na testovanie," konkretizovala Balogová.

Minister obrany Jaroslav Naď na sociálnej sieti napísal, že páchateľ vnikol cez zadný vchod, kde násilím prekonal plastové dvere. Odcudzil 750 antigénových testov, 20 overalov, 20 respirátorov a 350 rukavíc. "Stále prebieha obhliadka miesta činu. Certifikáty boli uložené v inej miestnosti, k nim sa páchateľ nedostal," zdôraznil. Naď verí, že páchateľ bude vypátraný a dostane zaslúžený trest.

V 45 okresoch v nedeľu pokračuje druhé kolo plošného testovania na nový koronavírus. Ide o tzv. červené okresy, kde počet ľudí s pozitívnym výsledkom testov dosiahol v minulotýždňovom prvom kole testovania hranicu 0,7 percenta.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok