Druhé kolo odhalilo nakazených zdravotníkov i opitého lekára

TA3 SITA
7.11.2020 11:44

Niektorí zdravotníci, ktorí mali vykonávať odbery počas druhého kola celoplošného testovania, mali pozitívne výsledky testov na prítomnosť COVID-19. Na sociálnej sieti o tom informoval minister obrany Jaroslav Naď.

Na odberných miestach preto musel byť obmenený personál, v dôsledku čoho bolo o 8:00 ráno otvorených 99,3 percenta odberných miest. Hnutie OĽANO na sociálnej sieti informovalo, že aktuálne už fungujú všetky odberné miesta.

Polícia počas druhého kola v Rimavskej Sobote prípad opitého lekára vykonávajúceho odbery. Na sociálnej sieti o tom informovalo Krajské riaditeľstvo policajného zboru v Banskej Bystrici. Na jednom z odberných miest v Rimavskej Sobote bola vykonaná dychová skuska, pri ktorej zdravotník vykonávajúci odbery nafúkal 1,88 promile.

Podľa polície išlo o 54-ročného lekára z Rimavskej Soboty. Keďže svojim konaním podľa orgánov činných v trestnom konaní mohol ohroziť životy a zdravie občanov, hrozí mu trestne stíhanie za trestný cin ohrozenia pod vplyvom návykovej látky.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok