Zomrela dlhoročná moderátorka Petrusová. Písala dejiny rozhlasu

TA3 TASR
6.11.2020 19:55

Zomrela dlhoročná moderátorka Slovenského rozhlasu Viera Petrusová.

Zomrela dlhoročná moderátorka Petrusová. Písala dejiny rozhlasu
TASR/Štefan Puškáš

RTVS si ju pripomenie v rozhlasovom vysielaní. V piatok o tom informovala telerozhlasu hovorkyňa Andrea Pivarčiová. "Je mi to veľmi ľúto. Viem, že slová v takejto chvíli nestačia, pretože sa lúčime s úžasnou ženou, dámou a profesionálkou, ktorá písala tie najkrajšie dejiny košického rozhlasu. K pani Petrusovej som aj ja ako jeden z mnohých chodieval ako začínajúci redaktor na hodiny správnej výslovnosti a prejavu," povedal riaditeľ Štúdia RTVS Košice Jozef Puchala s tým, že jej slová, činy, profesionalitu a čestnosť si v spomienkach už navždy ponesú všetci, ktorí ju poznali.

Rodáčka z Bratislavy strávila svoje rozhlasové začiatky ako hlásateľka v bratislavskom rozhlasovom štúdiu, do ktorého nastúpila v roku 1950. Od roku 1954 pracovala v košickom štúdiu, kde pôsobila až do odchodu do dôchodku, do roku 1990.

RTVS si ju pripomenie reláciou O živej reči, ktorú odvysiela v nedeľu 8. 11. o 12.00 h v Rádiu Devín. Vznikla na základe rozhovoru, ktorý s Petrusovou v lete tohto roku nahrala Hana Rodová.  Rovnako si ju pripomenie v stredu 11. 11. vo svojom prúdovom vysielaní aj Rádio Regina Východ.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok