Minister predstavil tisícku videí pre školákov, tvoria ich aj učitelia

TA3 TASR
6.11.2020 10:59

Ministerstvo školstva vytvára v týchto dňoch tisícku krátkych videí z ôsmich predmetov v základnej škole. Informuje o tom na sociálnej sieti minister školstva Branislav Gröhling.

Minister predstavil tisícku videí pre školákov, tvoria ich aj učitelia
facebook.com/branislav.grohling

"Ide o digitálne učivo, ktoré bude pomôckou v prípade, ak sa škola uzavrie alebo ak ochorie žiak," uviedol šéf rezortu školstva. Videá budú mapovať učivo z predmetov slovenský jazyk, matematika, fyzika, chémia, biológia, dejepis, geografia a občianska náuka.

Minister školstva podotkol, že videá tvoria učitelia z celého Slovenska. "Je v nich kľúčové učivo, ktoré treba prebrať, a každé video bude podporené aj pracovným listom," doplnil. Zároveň vyzval učiteľov, ktorí učia na základnej škole a neboja sa kamery, aby v prípade záujmu kontaktovali ministerstvo školstva e-mailom na kami@minedu.sk.

Žiaci druhého stupňa základných škôl sa dištančne vzdelávajú od 26. októbra zatiaľ do 27. novembra. Rovnako sa z domu vzdelávajú aj žiaci stredných škôl. Vysokoškoláci sa majú vyučovať dištančne do konca zimného semestra. Výnimku majú len žiaci materských škôl a prvého stupňa základných škôl, tí sa môžu vzdelávať v školách prezenčne.

Minister vyzval učiteľov, ktorí učia na základnej škole a neboja sa kamery, aby v prípade záujmu kontaktovali ministerstvo školstva e-mailom na kami@minedu.sk.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok