Banská Bystrica zahrala so Žilinou nerozhodne

SITA, TA3
16.9.2012 21:52

Dukla Banská Bystrica - MŠK Žilina 2:2 (1:1).

Góly:

8. T. Hučko, 77. M. Turňa - 14. J. Mihálik, 90.+ Paur, ŽK: 86. Marek Hlinka - 90. M. Ceesay, 90.+ Paur, rozhodovali: Vlk - Benko, Súkeníková, 2480 divákov


Zostavy:

Banská Bystrica: Boroš - M. Turňa, Poljovka, Gyömbér, Savič - Marek Hlinka - Brašeň (60. M. Pančík ml.), Považanec, T. Hučko, Rejdovian (89. Podstavek) - Slančík (83. Sachňuk) 
MŠK Žilina: Dúbravka - Gergel, Akakpo, Leitner, Ricardo Nunes (85. M. Ceesay) - Pečovský - J. Mihálik (71. T. Majtán), Paur, Káčer (63. Barčík), Pich - Guima 

Zápasu síce predchádzala bitka fanúšikov pred štadiónom, ale na ihrisku sa od začiatku hralo slušne a aktívne. Ako prví pohrozili Žilinčania, keď v 5. min zakončoval Pich, ktorý najprv namieril loptu do Poljovku a následne ju poslal vedľa bránky. Domácim vyšla rýchla kontra v 8. min. Slančík poslal loptu do behu rýchlemu Hučkovi, ktorý prenikol po ľavej strane až k pokutovému územiu, nik z hráčov súpera nestíhal jeho tempo a záložník Dukly zakončil strelou k ľavej žrdi - 1:0. Banskobystričania sa z vedenia dlho netešili. Hostia odpovedali v 14. min, spoza šestnástky vystrelil Mihálik a gólmanovi Borošovi prepadla lopta cez ruky až do bránky - 1:1. Ujať sa mohla strela Turňu bez prípravy z pravej strany po Slančíkovej prihrávke, no chýbala jej presnosť. V 28. min to skúšal z diaľky Považanec, ale ani on neposlal loptu medzi žrde. Na opačnej strane neskórovali Pich, ani Pečovský.

Žilinčania začali aktívnejšie druhý polčas, ale defenzíva Dukly ich nepustila do vyloženejšej šance. Naopak, vypracovali si ju po hodine hry domáci futbalisti. Savič prešiel po ľavej strane pred bránku, prepasíroval loptu Hlinkovi, ktorý ju v páde poslal do brvna. V 74. min Rejdovian prešiel cez Ricarda Nunesa, pekne poslal loptu v šestnástke Slančíkovi, ale ten vo vyloženej šanci zakončoval zle. Z následného rohového kopu a závaru pred bránkou Žiliny odkopával loptu spred čiary Leitner. Dukla vycítila šancu, tlačila sa do pokutového územia a oplatilo sa. V 76. min poslal loptu von zo šestnástky Rejdovian na nabiehajúceho Turňu, a ten z vyše dvadsiatich metrov vyslal tvrdú strelu. Tečovaný pokus skončil za Dúbravkom - 2:1. Banskobystričania mohli ísť do dvojgólového vedenia v 80. min, ale Slančík opäť nevyužil dobrú šancu. Na opačnej strane o minútu neskôr Barčík strelou spoza šestnástky natiahol brankára Boroša. V závere zápasu najprv pohrozili domáci, po centri Turňu hlavičkoval Sachňuk, ale Dúbravka nekapituloval. Hosťom sa však podarilo vyrovnať v nadstavenom čase, keď po niekoľkých chybách v obrane a zlom vybehnutí brankára Boroša skóroval z rohu šestnástky umiestnenou strelou Paur.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok