Certifikát z testovania odfotený v mobile? Podľa polície to nestačí

TA3 TASR
5.11.2020 13:59

Fotografia certifikátu z celoplošného testovania na ochorenie COVID-19 v mobile nestačí, polícia bude v prípade kontroly požadovať jeho originál. Ak ho občan nebude mať pri sebe, hrozí mu pokuta 1659 eur. Upozorňuje na to polícia na sociálnej sieti.

Certifikát z testovania odfotený v mobile? Podľa polície to nestačí
SITA/Polícía SR

"Uvedomujeme si, že by to bolo pre niektorých pohodlnejšie. Ukázať fotku certifikátu v mobile policajtovi a ísť ďalej. Fotografia certifikátu v mobile však nestačí," uvádza polícia. Poukazuje na to, že zaregistrovala snahy o falšovanie certifikátov. "Preto je kontrola ochranných prvkov na mieste. Vzhľadom na kontrolu ochranných prvkov na certifikáte bude polícia uznávať iba jeho originál," doplnila.

Zákaz vychádzania potrvá do 14. novembra. Neplatí v čase od 1.00 do 5.00 h. Obmedzenie pohybu sa nevzťahuje na osoby s negatívnym PCR testom alebo antigénovým testom na ochorenie COVID-19 vykonaným v rámci celoplošného testovania. V okresoch, kde sa uskutoční cez víkend (7. - 8. 11.) druhé kolo testovania, bude potrebný aktuálny test. V ostatných stačí test z prvého kola plošného testovania. Preukázať sa možno aj PCR testom. Rozhodla o tom vláda na stredajšom (4. 11.) rokovaní. Platia aj ďalšie výnimky.

Témy: Polícia
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok