Trump má prekvapivú podporu Hispáncov, ukazuje exit poll

TA3 TASR
4.11.2020 09:25

Amerického prezidenta Donalda Trumpa podporilo v tohtoročných voľbách viac hispánskych voličov ako v roku 2016, medzi mladými Američanmi vedie Joe Biden, ukazujú predbežné výsledky exit pollu televízie CNN.

Trump má prekvapivú podporu Hispáncov, ukazuje exit poll
SITA/AP

Trumpa podporila v štáte Florida takmer polovica hispánskych voličov, čo predstavuje nárast oproti 35 percentám v posledných prezidentských voľbách, keď sa postavil proti demokratickej kandidátke Hillary Clintonovej, ktorú v tomto štáte podporilo 62 percent voličov.

Biden stratil podporu hispánskych voličov v štátoch Georgia a Ohio, ktoré vo voľbách prezidenta zohrávajú dôležitú rolu. Bývalý viceprezident má v Georgii u týchto voličov náskok o len čosi vyše 16 a v Ohiu 24 percentuálnych bodov, pričom náskok Clintonovej v predošlých voľbách v týchto štátoch bol 40, resp. 41 percentuálnych bodov.

Naopak v Arizone hispánski voliči výrazne podporili demokrata Bidena, ktorý oproti Trumpovi získal takmer dvojnásobok ich hlasov. Počas prezidentských volieb v roku 2016 v štáte poľahky uspela aj Clintonová. Väčšina voličov vo veku menej ako 30 rokov v niekoľkých kľúčových štátoch Stredozápadu USA (Midwest) a v Arizone vo voľbách uprednostnila bývalého viceprezidenta Bidena.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok