Mladík pri testovaní odpadol, zachraňovali ho rakúski vojenskí lekári

TA3 SITA
2.11.2020 11:07

Rakúski vojenskí lekári boli v pravý čas na pravom mieste. Na Slovensku celý víkend pomáhali s celoplošným testovaním obyvateľov, počas služby v odberových tímoch však podali pomocnú ruku aj inak.

Mladík pri testovaní odpadol, zachraňovali ho rakúski vojenskí lekári
Facebook.com/Ministerstvo obrany SR

Rakúski špecialisti pohotovo zareagovali v prípade 26-ročného muža, ktorý na odberovom mieste na dostihovej dráhe v bratislavskej Petržalke stratil vedomie a pri páde si udrel hlavu. „Podľa mojich informácií zareagovali rakúski vojaci naozaj okamžite - pribehli k mužovi, poskytli mu prvú pomoc, priviedli ho k vedomiu a privolali záchranné zložky. Dokázali, že uniformovaná služba je naozaj poslaním pomáhať všade, kde je to potrebné,“ uviedol minister obrany Jaroslav Naď s tým, že vojakom sa poďakuje aj osobne.

Zranenému mužovi pomohli poddôstojníci Wolfgang Zwetti, Michaela Götz a Stipo Topalovic na čele so svojím veliteľom, plukovníkom Klausom Streitom. Všetci sú súčasťou 33-člennej jednotky rakúskych vojenských medikov, ktorí prišli na Slovensko posilniť integrované tímy zostavené na celoštátne testovanie obyvateľov SR na prítomnosť ochorenia COVID-19.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok