Spomíname na tých, ktorí odišli. Vzdajte im hold doma, apeluje polícia

TA3 TASR
1.11.2020 08:07

Začiatok novembra už tradične patrí spomienke na tých, ktorí už nie sú medzi nami. Sviatok Všetkých svätých vystrieda pamiatka zosnulých. Tentokrát dušičkový čas ovplyvnila pandémia koronavírusu. Polícia v tejto súvislosti pripomína, že stále platí zákaz vychádzania.

Návšteva cintorínov nie je medzi výnimkami zo zákazu vychádzania platného do 1. novembra. V súvislosti s nedeľným Sviatkom Všetkých svätých preto polícia apeluje na občanov, aby dodržiavali opatrenia a blízkym vzdali hold napríklad zapálením si sviečky doma. Informovala o tom hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Denisa Bárdyová.

"Vláda SR vyhlásila núdzový stav a zákaz vychádzania, opätovne si preto dovolíme apelovať na občanov, aby dôsledne dodržiavali opatrenia," vyzvala polícia. Ako podotkla, na návštevu cintorínov ešte bude vhodnejšie obdobie.

Polícia pokračuje tiež v kontrolách dodržiavania opatrení, pričom každý prípad porušenia rieši individuálne. V blokovom konaní hrozia občanom pokuty do 1000 eur a v správnom konaní do 1659 eur.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok