Rakúsko sa opäť uzatvára, lockdown bude oproti jari miernejší

TA3 TASR
31.10.2020 19:43

Rakúska vláda v sobotu oznámila, že na budúci týždeň bude v krajine zavedený druhý plošný lockdown, ktorý má zastaviť rapídne šírenie koronavírusu. V platnosti má byť až do konca novembra. "Od utorkovej polnoci do konca novembra bude druhý lockdown," vyhlásil rakúsky kancelár Sebastian Kurz. Okrem toho bude v krajine platiť zákaz nočného vychádzania medzi 20.00 h a 06.00 h.

Rakúsko sa opäť uzatvára, lockdown bude oproti jari miernejší
SITA/AP

Na rozdiel od prvého lockdownu, ktorý bol v krajine zavedený na jar, zostanú tentokrát otvorené obchody. Zakázané budú športové, kultúrne a zábavné podujatia. Kaviarne a reštaurácie budú môcť poskytovať len donáškové služby a výdaj jedál so sebou. Hotely budú môcť ubytovať len pracovníkov cestujúcich v rámci služobných ciest.

V posledných týždňoch v Rakúsku výrazne rastie počet prípadov nákazy koronavírusom, ktorý je výrazne vyšší než na jar. V piatok v krajine pribudlo rekordných 5627 prípadov nákazy a v sobotu 5439. Ešte na začiatku pritom pribúdalo len niečo vyše 1000 prípadov za deň. Rýchlo rastie aj počet hospitalizovaných pacientov, ktorých je momentálne 1867.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok