Zoroslav Kollár ide spolu s dvojicou sudcov do väzby, rozhodol súd

TA3 SITA
31.10.2020 17:57

Špecializovaný trestný súd rozhodol, podnikateľ Zoroslav Kollár aj dvojica sudcov Jarmila Urbancová a David Lindtner idú do väzby. Všetkých troch zadržali pri akcii Víchrica.

Sudca najvyššieho súdu Jozef Kolcun bude stíhaný na slobode. Na brífingu o tom informoval predseda ÚS SR Ivan Fiačan. „U sudcov, u ktorých dal ústavný súd súhlas na vzatie do väzby, ústavný súd nevidel dôvody, ktoré by znamenali zneužitie prostriedkov trestného práva proti súdnej moci," uviedol Fiačan. Ako ďalej dodal, u týchto sudcov súd tiež prihliadal na skutočnosť, že nejde o aktívnych sudcov. O vzatí do väzby dvoch sudcov teda rozhodoval Špecializovaný trestný súd.

Polícia v stredu 28. októbra zadržala počas akcie Víchrica právnika Zoroslava Kollára, bývalú podpredsedníčku Najvyššieho súdu SR Jarmilu Urbancovú, bývalého šéfa Okresného súdu Bratislava III Davida Lindtnera, sudkyne OS BA I Katarínu B. a Otíliu D. a sudcu NS SR Jozefa Kolcuna. Dôvodom sú podľa medializovaných informácií podozrenia z korupčnej trestnej činnosti.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok