Premiér má odkaz pre tých, čo prešli testami: Buďte opatrní

TA3 TASR
31.10.2020 13:55

Najväčšie manévre v dejinách SR budú úplne nanič, ak tí, ktorí budú testovaní ako negatívni, začnú žiť menej opatrný život a myslieť si, že nový koronavírus sa ich už netýka. Vyhlásil to premiér Igor Matovič na sociálnej sieti s tým, že ak ľudia nebudú naďalej opatrní a zodpovední, môžeme si to ako krajina za pár dni pokaziť a byť tam, kde sme v súčasnosti.

Premiér má odkaz pre tých, čo prešli testami: Buďte opatrní
SITA/Ľudovít Vaniher

Predseda vlády zároveň vyzval ľudí, ktorí budú v rámci celoplošného testovania testovaní pozitívne, aby zostali doma s rodinou v poctivej karanténe. Matovič odporúča, aby ľudia, ktorí sa chcú dať otestovať, nestáli v dlhom rade a skôr prišli podvečer či v nedeľu. "Každý sa na rad dostane. Po minimálnych pôrodných bolestiach viac ako 97 percent odberových miest 'fičí' ako po masle a ďalšie rýchlo pribúdajú," uviedol.

Ministerstvo zdravotníctva na sociálnej sieti verejnosť informuje, že tí, ktorí dostali v rámci celoplošného testovania negatívny výsledok testu, sa musia naďalej správať opatrne a dodržiavať zásadu ROR (nosenie rúšok, dodržiavanie odstupu a dezinfekcia rúk) i ďalšie pravidlá.

"Antigénové testy sú užitočné, pretože vďaka nim dokážeme zachytiť veľké množstvo ľudí s vírusom. Sú však menej presné, a preto veľa ľudí nezachytia. Ak s tým budeme počítať a správať sa zodpovedne, aj keď máte negatívny výsledok testu, môže sa nám podariť zásadne spomaliť šírenie vírusu," uviedol rezort zdravotníctva. Ľudí, ktorí mali v rámci celoplošného testovania pozitívny výsledok testu, žiada, aby dodržiavali karanténu.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok