Pandémia u susedov je na vzostupe, denne pribúdajú tisíce nakazených

TA3 TASR
28.10.2020 19:37

Druhá vlna pandémie nového druhu koronavírusu je v Maďarsku stále na vzostupe, denne pribúdajú tisíce infikovaných. Skúsenosti potvrdzujú, že drvivá väčšina nakazených sa nevyhýbala masovým podujatiam, prípadne sa zdržiavali na miestach s vysokou koncentráciou ľudí, povedal primár Ústavu hematológie a infektológie Juhopeštianskej nemocnice Centrum János Szlávik.

Pandémia u susedov je na vzostupe, denne pribúdajú tisíce nakazených
SITA/AP

V rozhovore pre verejnoprávny rozhlas Kossuth Rádió infektólóg zdôraznil význam osobnej zodpovednosti v danej nepriaznivej situácii a vyzval na nosenie rúška na preplnených i uzatvorených miestach. V sobotu sa v Budapešti konal ligový futbalový zápas Fradi - Újpest, na ktorom sa na štadióne Groupama Arena zúčastnilo vyše 15.000 ľudí. Viaceré médiá zverejnili fotografie, na ktorých väčšina fanúšikov nemala nasadené rúška, prípadne nemala prekrytý nos.

Minulú nedeľu evidovali v krajine rekordných vyše 3000 nových prípadov nákazy a v uplynulých dňoch je počet potvrdených prípadov infekcie priebežne nad 2000. Od vypuknutia epidémie registrujú v Maďarsku 65.933 prípadov nákazy. V súvislosti s ochorením COVID-19 zomrelo 1578 ľudí.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok