Emiráty sú otvorené. Zažite všetky zážitky sveta na jednom mieste

CK Satur/PR
2.11.2020 10:41

Teplota nad tridsať stupňov, vôňa Orientu a zmes najmodernejších výdobytkov a starodávnych tradícií. Krajina, ktorá bola kedysi preslávená ako centrum pirátov a obchodníkov s perlami, sa od 60. rokov priam zázračným spôsobom katapultovala medzi popredné ekonomiky, s dravosťou tigra si vydobyla uznanie a pozornosť celého sveta.

Emiráty sú otvorené. Zažite všetky zážitky sveta na jednom mieste
TA3

Emiráty sú krajinou, kde sa nikto neuspokojí s priemernosťou. Tu nestačí, aby niečo bolo „dosť dobré“, všetko musí byť jednoducho najlepšie. Snaha prekonávať samých seba, prekonávať rekordy, architektonické možnosti či jednoducho prekonávať očakávania je tu očividná na každom kroku. Najvyšší mrakodrap sveta, najluxusnejší a najvyšší hotel, najväčšie nákupné centrum, naj naj naj. V Spojených arabských emirátoch nájdete prevažne pláže, ktoré patria k luxusným rezortom, no nájdu sa aj pláže verejné. Pláže sú piesočnaté a voda v mori priezračná. Medzi tie najkrajšie pláže v SAE patria: Jumeirah beach, Kite beach, Burj beach, Corniche, Yas Island, Saadiyat beach.

Medzi top atrakcie, ktoré počas dovolenky v SAE nesmiete vynechať, patria najmä vyhliadky – Burj Khalifa, najvyššia veža sveta (828 m) sa nachádza v Dubaji a ponúka nezabudnuteľný výhľad na celý Emirát a okolitú púšť. Rýchlovýťahom sa vyveziete na vyhliadku, ktorá sa nachádza na vo výške 424 m, odkiaľ špeciálnymi ďalekohľadmi môžete pozorovať okolie v rôznych časoch a dokonca i obdobiach. Zo športových atrakcií je unikátnou Zipline Jebel Jais v emiráte Ras al Khaimah a adrenalín zdvihnú aj atrakcie zábavných parkov, ktorých je v Dubaji neúrekom, alebo sa vydajte na púštne safari, nechajte sa očariť oranžovým západom slnka uprostred pieskových dún alebo vyskúšajte boardovanie na piesku.

TOP 5 pre Emiráty:

• Vysoko nastavené bezpečnostné a hygienické opatrenia
• Najbližšia exotická destinácia
• Svetoznáme hotelové siete s kvalitnými aj all inclusive službami a dokonalými plážami
• Množstvo atrakcií (vyhliadky, zábava, šport, príroda)
• Bohaté nákupné možnosti

Kedy vycestovať do SAE

Klíma v emirátoch sa dá vo všeobecnosti charakterizovať ako horúca a suchá. Leto (apríl – november) prináša teploty nad 30ºC a vo vrcholnom lete (koniec júna – začiatok septembra) nad 40ºC, čo sú už teploty na pobyt prevažne v klimatizovanom interiéri. Najnižšie priemerné teploty v mesiacoch január a február sa pohybujú od 10 do 14°C. More je najteplejšie v júli, auguste a septembri s priemernou teplotou 33ºC.

Aktuálne podmienky pre vycestovanie do Spojených arabských emirátov

Podmienky pre vstup sa v jednotlivých emirátoch líšia.

Ak plánujete dovolenkovať v Dubaji, toto sú podmienky pre vstup: 

Vstup do emirátu je povolený pre osoby, ktoré sa preukážu negatívnym PCR testom (certifikovaný v anglickom jazyku) nie starším ako 96 hodín.
Po prílete bude návštevníkom zmeraná teplota a vykonaný aj druhý test (z povinnosti testovania sú vyňaté deti do 12 rokov a cestujúci so stredne ťažkým alebo ťažkým zdravotným postihnutím). Ak jeho výsledok bude pozitívny je potrebné sa 14 dní izolovať v inštitucionálnom zariadení poskytnutom vládou na vlastné náklady.
• Na registráciu po vstupe do krajiny treba priniesť oficiálny vytlačený certifikát o negatívnom teste na COVID-19 v angličtine alebo arabčine – SMS a digitálne certifikáty nie sú akceptované.
• Návštevníci musia mať platné zdravotné poistenie.
• Po prílete na letisko je potrebné vyplniť tlačivo o zdravotnom stave a stiahnuť si povinnú aplikáciu COVID-19 DXB. Tlačivo a informácie o stiahnutí aplikácie budú k dispozícií ako v lietadle, tak i po pristáti pred pasovou kontrolou.

Ak plánujete dovolenkovať v Abu Dhabí, toto sú podmienky pre vstup:

Vstup do emirátu je povolený pre osoby, ktoré sa preukážu negatívnym RT-PCR testom (certifikovaný v anglickom jazyku) nie starším ako 96 hodín. Preukázať sa negatívnym testom je povinnosť už pred odletom v opačnom prípade nebude umožnený check-in. 
Po prílete alebo príchode do emirátu Abú Dhabí je povinnosť absolvovať 14-dňovú karanténu, ktorá bude kontrolovaná prostredníctvom monitorovacieho náramku. Náramok bude k dispozícií od príslušných autorít na každom prechode do emirátu Abú Dhabí. 
Zároveň je povinnosť podrobiť sa na šiesty deň po príchode do emirátu Abú Dhabí RT-PCR testu. Nesplnenie tejto povinnosti podlieha vysokým pokutám.

Ak plánujete dovolenkovať v emiráte Ras Al Khaimah toto sú podmienky pre vstup:

  • Vstup do emirátu je povolený pre osoby, ktoré sa preukážu negatívnym PCR testom (certifikovaný v anglickom jazyku) nie starším ako 96 hodín .
  • Po prílete bude návštevníkom zmeraná teplota a vykonaný aj druhý test (z povinnosti testovania sú vyňaté deti do 12 rokov a cestujúci so stredne ťažkým alebo ťažkým zdravotným postihnutím). Ak jeho výsledok bude pozitívny je potrebné sa 14 dní izolovať v inštitucionálnom zariadení poskytnutom vládou na vlastné náklady.
  • Medzinárodní hostia ubytovaní v emiráte Ras Al Khaimah, ktorí sa potrebujú po pri prílete z emirátu preukázať negatívnym výsledkom testu, budú mať k dispozícií bezplatné testy PCR, do 31. decembra.
  • Testovať sa môžu v jednej z najuznávanejších nemocníc v emiráte RAK Hospital alebo v lekárskom centre RAK Medical Centre v budove nákupného centra Al Hamra Mall.
  • K registrácii v hoteli musíte mať potvrdenú rezerváciu a vyplniť formulár o zdravotnom stave

Poistenie zdarma a vstup do Dubai Frame

V Dubaji sa aktuálne rozhodli podporiť príchod turistov ďalšou výhodou. V spolupráci s vlajkovou leteckou spoločnosťou Emirates pripojili k rezerváciám letov do všetkých tried, v období od 26. októbra 2020 do 9. novembra 2020 na odlety od 1. novembra 2020 do 31. decembra 2020, bezplatné vstupenky do vyhliadkovej atrakcie Dubai Frame. Ponuka je atraktívna nie len pre tých , čo plánujú v Dubaji dovolenkovať, ale aj pre tých, ktorých čaká na dubajskom letisku medzipristátie.

Dubai Frame je jedným z vyhliadkových vrcholov panorámy Dubaja a ponúka pôsobivý výhľad na mesto z výšky 150 metrov nad zemou.

frame_0a140371-386e-4b09.jpg

Emirates je prvou leteckou spoločnosťou na svete, ktorá teraz ponúka bezplatné cestovné poistenie zahŕňajúce COVID-19 pre zákazníkov cestujúcich v akejkoľvek rezervačnej triede do 31. decembra 2020. Kúpou letenky automaticky dostanete bezplatné globálne krytie nákladov spojených s COVID-19.

dubaj_c0a80501-38e1-9657.png

Emiráty patria v ponímaní Slovenska aktuálne medzi tzv. rizikové krajiny, to znamená, že po návrate ste povinní registrovať na korona.gov.sk/ehranica a nahlásiť sa telefonicky alebo elektronicky príslušnému regionálnemu úradu verejného zdravotníctva a svojmu všeobecnému lekárovi resp. pediatrovi. Následne absolvovať domácu izoláciu a na 5. deň test na koronavírus. Po negatívnom teste karanténa končí a možno sa tak vrátiť do práce, do školy resp. do bežného života.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok