Od nedele sa v Bratislave vodičský preukaz stane električenkou

TASR
15.9.2012 14:45

Od nedele 16. septembra môžu Bratislavčania týždeň jazdiť mestskou hromadnou dopravou na svoj vodičský preukaz. Nebudú tak potrebovať električenku či cestovný lístok, revízorovi sa preukážu "vodičákom". Bratislavský dopravný podnik takúto akciu pripravil v rámci Európskeho týždňa mobility, do ktorého sa zapája aj hlavné mesto a potrvá do 22. septembra.

Od nedele sa v Bratislave vodičský preukaz stane električenkou
SITA

Zatiaľ čo minulý rok jazdili zadarmo MHD len držitelia Bratislavskej mestskej karty, teraz ňou môžu jazdiť bez lístka všetci vodiči. Cestovanie však budú mať zadarmo len na denných spojoch, na tie nočné akcia neplatí. Cestovanie na vodičské preukazy sa nebude vzťahovať ani na prihraničnú dopravu. Preukaz tiež musí byť držiteľovi vydaný v Slovenskej republike.

Dopravný podnik Bratislava zároveň pripomína, že cestovné držiteľom predplatných cestovných lístkov vracať nebude a ani nebude predlžovať ich platnosť. "Nie je vo finančných možnostiach magistrátu hlavného mesta ani dopravného podniku," upozorňuje.

Cieľom európskej akcie je vyzvať ľudí, aby vystúpili z áut a nasadli na verejnú dopravu, bicykel či išli pešo. Urobia tak samosprávy vo vyše 1000 mestách z 33 rôznych krajín. Bratislava má okrem cestovania v MHD zadarmo pripravené aj ďalšie akcie. Chce otvoriť nové cyklotrasy, vyhradiť na skúšku osobitné pruhy pre MHD, pripravuje diskusie o doprave či dopravné ihrisko pre deti. Akciu oficiálne odštartuje v nedeľu 16. septembra o 14.00 h na Hviezdoslavovom námestí.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok