Certifikát vám po teste otvorí dvere. Razia ich v Kremnici

TA3 SITA
23.10.2020 10:49

Slovensko smeruje k čiastočnému lockdownu. Ľudia, ktorí úspešne prejdú plošným testovaním, však budú mať viac slobody. Budú sa preukazovať certifikátom. Desať miliónov ich vyrazia v kremnických mincovniach. Štát to bude stáť niekoľko stotisíc eur.

Certifikát vám po teste otvorí dvere. Razia ich v Kremnici
TA3

Ministerstvo vnútra SR uzavrelo zmluvu na zaobstaranie certifikátov pre osoby testované na ochorenie COVID-19 v hodnote 459-tisíc eur bez DPH. Ako sa ďalej uvádza v zmluve zverejnenej v Centrálnom registri zmlúv, certifikáty má zabezpečiť štátny podnik Mincovňa Kremnica. Podľa zmluvy by mincovňa mala rezortu dodať spolu desať miliónov kusov certifikátov pre všetky tri fázy testovania.

„Certifikát bude vytlačený na špeciálnom ceninovom papieri a grafiku certifikátu, použitie znaku Slovenskej republiky, označenie príslušnej štátnej inštitúcie, ktorá certifikát vydáva, oznámi MV SR Mincovni písomne bez zbytočného odkladu,“ uvádza sa v zmluve.

Projekt plošného testovania populácie odštartoval v okresoch Tvrdošín, Námestovo a Dolný Kubín na Orave a tiež v okrese Bardejov. Táto prvá fáza potrvá do nedele 25. októbra. Následne bude testovanie už na celom území Slovenska pokračovať cez víkend 30. októbra až 1. novembra a tiež 6. až 8. novembra. Každý otestovaný obdrží certifikát s výsledkom testu.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok