Facebook spúšťa vlastnú zoznamku, bude dostupná i u nás

TA3 ČTK
22.10.2020 14:35

Spoločnosť Facebook spúšťa zoznamovaciu službu Facebook Dating. Fungovať bude v 32 európskych krajinách vrátane Slovenska. Pôvodne chcel Facebook túto službu do Európy priniesť už vo februári, ale pre pochybnosti zo strany regulátorov plán odložili.

Facebook spúšťa vlastnú zoznamku, bude dostupná i u nás
SITA/AP

"Spúšťame Facebook Dating v Európe, aby sme pomohli viacerým ľuďom nájsť zmysluplné vzťahy prostredníctvom vecí, ktoré majú spoločné, ako záujmy, udalosti a skupiny," uviedla produktová manažérka Kate Orsethová. Upozornila, že firma pri novej službe kladie veľký dôraz na bezpečnosť a ochranu súkromia, pretože "hľadanie milostného partnera je hlboko osobná záležitosť".

Írsku Komisiu pre ochranu dát vo februári znepokojilo, že ju Facebook o svojom pláne spustiť službu v Európe informoval len desať dní dopredu. Komisia vtedy taktiež upozornila, že od firmy nedostala žiadnu dokumentáciu posudzujúcu dopady na ochranu osobných údajov. Európska divízia Facebooku sídli v Írsku, čo z tamojšej Komisie pre ochranu dát robí hlavného regulátora tejto spoločnosti v Európskej únii.

Facebook vlani v septembri odštartoval prevádzku zoznamovacej služby v Spojených štátoch.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok