Policajti z NAKA zadržali špeciálneho prokurátora Kováčika

TA3 TASR SITA
22.10.2020 08:21

Národná kriminálna agentúra si trúfla na poriadne veľkú rybu. Podľa medializovaných informácií zadržala špeciálneho prokurátora Dušana Kováčika. Okrem neho mali zadržať aj ďalšieho vysokopostaveného policajného funkcionára zo špeciálneho útvaru.

Zadržali aj ďalšieho muža z polície

Informáciu zverejnil Denník N, dôvody zadržania zatiaľ nie sú známe. "Vzhľadom na prebiehajúce procesné úkony v tejto chvíli neposkytujeme žiadne informácie," uviedol hovorca Prezídia Policajného zboru Michal Slivka. "K veci a prebiehajúcim úkonom, ktoré vykonáva NAKA, sa nebudeme vyjadrovať," povedala hovorkyňa Úradu špeciálnej prokuratúry Jana Tökölyová.

Okrem Kováčika mala NAKA zadržať aj ďalšieho vysokopostaveného policajného funkcionára zo špeciálneho útvaru. Hroziť by im malo obvinenie v súvislosti so zločineckou skupinou takáčovci, ktorej mali pomáhať. 

Ministerka: Prehlbuje sa nedôvera

Informácia o zadržaní špeciálneho prokurátora Dušana Kováčika ministerku spravodlivosti Máriu Kolíkovú nijako neteší. Ako ďalej uviedla, takáto skutočnosť prehlbuje nedôveru v prokuratúru, ak človek v jej čele je trestne stíhaný, pričom on sám má v zásadnej kompetencii trestne stíhať tých, ktorí sa dopustili trestných činov. 

Okrem Kováčika mala NAKA zadržať aj ďalšieho vysokopostaveného funkcionára zo špeciálneho útvaru. Malo by ísť o Norberta Pakšiho z Útvaru zvláštnych policajných činností.

20202210-kovacik-naka-05-735702_0a14036f-4ec3-e89e.jpg

„Ak by sa preukázali podozrenia, že špeciálny prokurátor je naozaj vinný z páchania trestných činov, znamenalo by to hlboké spreneverenie sa poslaniu, ktoré má napĺňať. O to viac je dnes potrebné sústrediť sa na voľbu nového generálneho prokurátora, aby na čele prokuratúry stál človek, ku ktorému máme veľkú dôveru, že bude statočný," zdôraznila Kolíková.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok