Pápežská návšteva Libanonu pokračuje, Benedikt XVI. vyzýva k náboženskej tolerancii

TA3
15.9.2012 17:14

Pápež Benedikt XVI dnes druhým dňom pokračuje v návšteve blízkovýchodného Libanonu. Hlava Katolíckej cirkvi sa dnes stretne s najvyššími libanonskými predstaviteľmi a miestnymi biskupmi.

Pápež Benedikt XVI. vyzval dnes na náboženskú slobodu na Blízkom východe, ktorú označil za základňu stability v tejto zemepisnej oblasti, zmietanej krvavým sektárskym násilím.  V rámci druhého dňa návštevy Libanonu - krajiny s najvyšším percentom obyvateľstva kresťanského vierovyznania na Blízkom východe - rečnil najvyšší predstaviteľ katolíckej cirkvi v bejrútskom prezidentskom paláci.

Náboženská sloboda je "bytostným právom", zdôraznil Benedikt, pričom Libanon uviedol ako príklad spolunažívania v regióne. Vládnym predstaviteľom, zahraničným diplomatom a náboženským lídrom, zhromaždeným v prezidentskom paláci, sa prihovoril vo francúzštine.

Počas cesty do prezidentského paláca - pozdĺž 30-kilometrovej trasy, ktorou sa uberala kolóna vozidiel - pozdravovali pápeža v papamobile s nepriestrelnými sklami davy nadšených ľudí, lemujúcich ulice Bejrútu. Pred jeho vozidlom šli vojaci na koňoch.

Benedikt XVI. pricestoval do Libanonu v piatok v čase násilných protestov, čo zachvátili Blízky východ v reakcii na protiislamský film urážajúci islamského proroka Mohameda.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok