Koronavírusom sa nakazil aj český vicepremiér, potvrdil to test

TA3 SITA
21.10.2020 10:25

Koronavírusom sa nakazil aj český vicepremiér z ČSSD Jan Hamáček. Hamáček sa nechal testovať po stretnutí s ministrom poľnohospodárstva Miroslavom Tomanom. O svojej diagnóze informoval na Twitteri.

Koronavírusom sa nakazil aj český vicepremiér, potvrdil to test
TASR/Pavel Neubauer

"Áno, mám bohužiaľ, tiež koronavírus, testy na Covid-19 potvrdili, že som pozitívny. Pravdepodobne som sa nakazil na rokovaní s ministrom poľnohospodárstva. Som doma v izolácii, ale ďalej pracujem online, vrátane rokovania vlády. Prosím, dávajte na seba pozor," uviedol Hamáček.

Podľa hovorkyne ČSSD Evy Gregorovej má ochorenie u oboch ministrov zatiaľ veľmi mierny priebeh. V súvislosti s Tomanovou nákazou išlo na testy celé vedenie ČSSD, ktoré sa minulý týždeň vo štvrtok zúčastnilo na rokovaní. U ostatných, teda ministerky práce a sociálnych vecí Jany Maláčovej, ministra zahraničia Tomáša Petříčka, podpredsedu strany Michala Šmardu a ministra kultúry Lubomíra Zaorálka, sa nákaza nepotvrdila.

V utorok padol v Českej republike ďalší rekord v počte prípadov nákazy novým koronavírusom. Laboratóriá počas dňa odhalili 11 984 infikovaných. V súčasnosti je v Česku viac ako 113-tisíc aktívnych prípadov, z toho je podľa dát ministerstva zdravotníctva 4 064 pacientov v nemocniciach. V dôsledku nákazy zomrelo 1 619 osôb.

Podobne ako Toman, i Hamáček sa pred niekoľkými dňami stretol aj s prezidentom Milošom Zemanom.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok