Veľká časť Slovákov sa rozhodla, či pôjde na testovanie národa

TA3 TASR
20.10.2020 14:21

Tisícky odberových miest zrejme nebudú zívať prázdnotou. Podľa prieskumu AKO pre HN sa vyše 44 percent Slovákov chce dať určite testovať vo veľkom plošnom testovaní. "Asi" sa pôjde otestovať 28 percent, desať percent sa zrejme nepôjde a úplne proti je desať percent ľudí.

Ľudí, ktorí neodpovedali jasné áno, sa v prieskume pýtali aj na obavy z testovania, ktoré im môžu brániť v účasti. Nákazy na mieste odberu sa bojí 37,7 percenta, 34,3 percenta sa obáva organizačného chaosu a dlhých radov. Ďalej 14,1 percenta respondentov sa obáva zrútenia ekonomiky, ak všetci ostanú v karanténe, 12,3 percenta opýtaných si myslí, že nakazení aj tak nebudú dodržiavať karanténu.

Približne rovnaké percento ľudí nemá žiadne obavy. Zhruba päť percent opýtaných nechce vedieť, či sú nakazení, keď nemajú príznaky. Nevedelo, či nechcelo odpovedať na tieto otázky 4,5 percenta respondentov, 3,8 percenta ľudí považuje testy za nepresné a nespoľahlivé a rovnaké percento opýtaných označilo odber za nepríjemný. Že to nemá zmysel, si myslí 3,6 percenta respondentov. Testovanie odmieta a nesúhlasí s ním 2,2 percenta opýtaných.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok