Trumpa a Bidena čaká posledná debata, bude mať špeciálne pravidlá

TA3 TASR
20.10.2020 07:02

Americký prezident Donald Trump a demokratický prezidentský kandidát Joe Biden budú mať počas štvrtkovej predvolebnej debaty vypnutý mikrofón, kým bude súper prvé dve minúty rozprávať na každú z tém diskusie. Rozhodla tak nestranná americká Komisia pre prezidentské debaty, ktorá má ich organizáciu na starosti.

Celkovo 90 minút trvajúca debata je rozdelená na šesť 15-minútových blokov, pričom každý kandidát dostane vždy dve minúty na neprerušované vyjadrenie, až potom sa pristúpi k otvorenej diskusii. V tejto otvorenej diskusii sa nebude používať tlačidlo na vypnutie mikrofónu, ale každé prerušenie kandidátom sa započíta do jeho času.

Predvolebná debata vo štvrtok 22. októbra bude v poradí druhá a zároveň posledná. Prezidentské voľby v USA sa budú konať 3. novembra.

Komisia oznámila zmenu pravidiel debaty v pondelok, tri týždne po chaotickom prvom priamom stretnutí prezidentských kandidátov Trumpa a Bidena, ktoré poznačilo časté prerušovanie - väčšinou sa ho dopúšťal Trump. Komisia čelila nátlaku Trumpovho volebného štábu, aby pravidlá nemenila, a Bidenov tím zasa dúfal v riadenejšiu, hladšiu debatu. Komisia vo vyhlásení napísala, že "dospela k názoru, že je vhodné prijať opatrenia, ktoré pomôžu dodržiavaniu dohodnutých zásad (diskusie), a nemeniť samotné zásady".

Predvolebná debata vo štvrtok 22. októbra bude v poradí druhá a zároveň posledná. Prezidentské voľby v USA sa budú konať 3. novembra.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok