Naši hokejisti si na tradičnom Nemeckom pohári nezahrajú

TA3 TASR
19.10.2020 09:57

Slovenská hokejová reprezentácia nebude štartovať na tradičnom novembrovom turnaji o Nemecký pohár. Na webe eishockeynews.de to uviedol predseda Nemeckého hokejového zväzu Franz Reindl, informáciu potvrdil aj hovorca Slovenského zväzu ľadového hokeja Peter Jánošík.

Naši hokejisti si na tradičnom Nemeckom pohári nezahrajú
TASR/Pavel Neubauer (ilustračné foto)

Turnaj v Krefelde je na programe od 5. do 8. novembra a okrem Slovákov sa na ňom nezúčastní ani ďalší tradičný účastník z uplynulých ročníkov - olympijský výber Ruska. Nemcom namiesto nich prisľúbili účasť Lotyši. Na turnaja má hrať aj Švajčiarsko, ktoré ale ešte účasť definitívne nepotvrdilo. "Musíme hľadať alternatívy, ktoré sú zaujímavé z hľadiska športovej kvality. Dohodli sme sa s Lotyšskom a je možné, že sa turnaj uskutoční iba s tromi tímami. Švajčiari ešte rokujú s klubmi," povedal Reindl.

Organizátori pripravujú pred turnajom aj opatrenia v súvislosti so šírením koronavírusu. "Pokiaľ ide o to, či budú môcť byť na tribúnach diváci, treba si počkať na aktuálny vývoj. Ak by nemohli, tak zabezpečíme, aby zápasy mohli sledovať z pohodlia svojej obývačky. Pre účastníkov sme už zarezervovali hotely a vypracovali sme aj koncepciu hygienických pravidiel," dodal Reindl.

Vlani na turnaji Slováci z troch zápasov prehrali dva. So Švajčiarskom 2:5 a s olympijským výberom Ruska 2:3 po predĺžení. Jediné víťazstvo zaznamenali s domácim Nemeckom, ktoré zdolali 3:2 po predĺžení.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok