Kotleba je v karanténe. Praje si, aby mu vyšiel pozitívny test

TA3 SITA
17.10.2020 17:13

Predseda opozičnej strany Kotlebovci - Ľudová strana Naše Slovensko Marian Kotleba je v karanténe, jeho advokát Tomáš Rosina mal totiž pozitívny test na koronavírus. Kotleba o tom informoval vo svojom profile na sociálnej sieti.

Kotleba je v karanténe. Praje si, aby mu vyšiel pozitívny test
SITA/Branislav Bibel

Zároveň uviedol, že si želá, aby bol aj jeho test pozitívny, pretože to by znamenalo, že do karantény musia ísť aj poslanci Národnej rady SR, redaktori médií a účastníci súdu z 12. októbra, na ktorom ho neprávoplatne odsúdili na štyri roky a štyri mesiace z trestného činu založenia, podpory a propagácie hnutia smerujúceho k potlačeniu základných práv a slobôd.

„Ak totiž vyjde pozitívny test aj mne, tak podľa súčasných opatrení by do karantény a následne na test mal ísť úplne celý parlament. A bez ohľadu na môj test, už od dnes by mal byť v karanténe celý Špecializovaný trestný súd, aj redakcie médií. A najmä Úrad špeciálnej prokuratúry, pretože s prokurátorom Honzom mal Rosina počas jednej dlhej prestávky ‚vášnivú‘ debatu,“ ozrejmil opozičný líder.

Kotleba zároveň vyjadril podporu všetkým účastníkom protestu, ktorí v sobotu pred Úradom vlády SR demonštrovali svoju nespokojnosť s prijatými protiepidemiologickými opatreniami. Počas protestu, na ktorom sa zúčastňujú najmä fanúšikovia ultras a priaznivci kotlebovcov, museli policajti použiť slzný plyn či vodné delo. Predseda ĽSNS verejne viackrát odmietal opatrenia vydané Úradom verejného zdravotníctva SR v súvislosti s koronavírusom.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok