Tribúny bez divákov a kontroly. Svetový pohár je tento rok iný

TA3 TASR
17.10.2020 12:18

Nová sezóna Svetového pohára 2020/2021 v alpskom lyžovaní neodštartovala tak, ako po uplynulé roky. V rakúskom Söldene bola atmosféru ochudobnená o niekoľko faktorov.

Tribúny bez divákov a kontroly. Svetový pohár je tento rok iný
SITA/AP

Tradičná atmosféra nemala grády

Na štarte obrovského slalomu chýbala zranená Američanka Mikaela Shiffrinová, jej neprítomnosť bola markantná, avšak nie až tak, ako absencia divákov. Každoročne sa okrem miestnych obyvateľov tiesnili na tribúne aj turisti, ktorí sa teraz pre opatrenia v súvislosti s pandémiou koronavírusu do strediska nedostali. Tradičná atmosféra tak nemala grády ani v predvečer otváracieho podujatia sezóny.

"O takomto čase tu bolo plno už začiatku týždňa. Chodili sem fanúšikovia z celej Európy, samozrejme aj zo Slovenska. Ale teraz je to iné, všetko je prázdne. Napriek tomu sme radi, že sa tak ako po iné roky môžu preteky uskutočniť, lebo pandémia naberá na sile a vyzeralo to všelijako," povedala majiteľka jedného z penziónov, ktoré organizátori vyčlenili pre účastníkov podujatia.

Potrebné boli aj negatívne testy

Všetkých 1500 aktérov podujatia rozdelili do štyroch "bublín". Zástupcov médií umiestnili do dvoch zariadení, všetci museli dodržiavať prísne pravidlá o bezpečných rozstupoch, nosení ochranných masiek a ďalších hygienických opatreniach. Ochranné rúško dostal každý mediálny vyslanec spolu s akreditáciou, no predtým sa musel preukázať platným negatívnym testom na Covid-19. Ak ho nemal, pri akreditačnom procese musel absolvovať test, výsledok bol známy do 4 hodín. Až potom novinár dostal platnú akreditáciu.

Po ceste na ľadovec Rettenbach museli zástupcovia médií, ale aj hostia a rôzne štáby absolvovať štvorstupňovú kontrolu. Pri každej bolo potrebné ukázať akreditáciu, ktorá prešla skenovaním. V press centre i v cieľovom priestore musel mať každý rúško, na každom kroku bola k dispozícii dezinfekcia. Posledná piata kontrola bola na rade pred vstupom do zóny, kadiaľ prechádzali jednotlivé pretekárky po dojazde cieľom.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok